'Anketör' polislerle sahte para baskını

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, piyasaya sahte 20 milyon lira sürmeye hazırlanan çete yakalandı. Anketör gibi eve gelen bir polis, sahte para basıldığını netleştirince operasyon başlatıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Mayıs 2016 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Anketör' polislerle sahte para baskını

Halil İbrahim Bitki

İstanbul'da düzenlenen operasyonda sahte 20 milyon lira ele geçilirken 4 kişi gözaltına alındı. Piyasaya uyuşturucu da sürdükleri de belirlenen çete üyelerinin hazırladıkları paraları yüzde 20 komisyon karşılığı Doğu ve Güneydoğu illerine göndermeye hazırlandıkları saptandı. Çetenin, polisin operasyonda ele geçirdiği 3 saç ve 1 manikür spreyini, sahte para kontrolünde kullanılan kalemi devre dışı bırakmak için kullandıkları belirlendi.

Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, Yalova'dan bir ay önce İstanbul'a gelerek Sefaköy'de bir eve yerleşen 4 kişiyi takibe aldı. Yapılan takipte, çete üyelerinin sahte para bastıkları yönünde bilgilere ulaşıldı. Çete üyesi iki kişinin ayrıca bölgede uyuşturucu satışı yaptıkları belirlendi. Polis, anketör rolünde eve giderek para basıldığını netleştirdi ve operasyonu başlattı.

Anne ve küçük kızı

Mali Şube ekiplerinin, önceki gün Sefaköy'de belirlenen adrese düzenlediği operasyonda Mehmet Ali G. sevgilisi Zehra C. HASAN B. ve Zehra C.'nin kızı 17 yaşındaki sevgilisi D.D.E. gözaltına alındı. Evde yapılan aramada 50, 100, 200 TL'lik 20 milyon liralık sahte para, para basımında kullanılan bilgisayar, yazıcılar ve yapım malzemeleri, 900 gram gelen 180 paket esrar, 500 adet ecstasy hap, 1 adet pompalı tüfek ve 8 fişek ele geçirildi. Çetenin, operasyonda ele geçirilen 3 saç ve 1 manikür spreyini, sahte para kontrolünde kullanılan kalemi devre dışı bırakmak için kullandıkları belirlendi.

Aile süsü vermişler

Gözaltına alınan Mehmet Ali G.'nin resmi belgede sahtecilik ve karşılıksız çekten kaydı bulunduğu belirlendi. Mehmet Ali G. ve Zehra C.'nin ise paraları bastığı, Hasan B. ve sevgilisi D.D.E'nin bölgedeki üniversite öğrencilerine uyuşturucu sattıkları öne sürüldü. Çete üyelerinin apartmanda kendilerine aile süsü verdikleri belirtilirken, hazırladıkları paraları yüzde 20 komisyon karşılığı Doğu ve Güneydoğu illerine göndermeye hazırlandıkları saptandı. Çetenin terör örgütü bağlantısı araştırılıyor.

'Basarken' basıldılar

Mali Şube ekiplerinin operasyon düzenlediği sırada çete üyelerinin matbaaya dönüştürdükleri evde sahte para basmaya devam ettiği belirtildi. Polis ekipleri, evde şebekenin "sipariş defteri"ne de ulaştı. Polis, defterde yaptığı incelemede, birçok kişinin 100 milyon liralık sahte para siparişi verdiğini, siparişlerin de Ramazan bayramında piyasaya sürülecek şekilde ayarlandığını belirledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber