Yalova merkezli FETÖ/PDY operasyonu: 28 zanlıdan 9'u tutuklandı

Yalova merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 28 şüpheliden 9'u tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2016 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yalova merkezli FETÖ/PDY operasyonu: 28 zanlıdan 9'u tutuklandı

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ/PDY terör örgütünün Yalova yapılanması ve finansal kaynaklarının ortaya çıkarılması amacıyla yürütülen soruşturmada Yalova, İstanbul, Bursa, Sakarya, Kayseri ve Kocaeli'nin Gebze ilçesinde polis ekiplerince gözaltına alınan ve dün adliyeye getirilen 27 zanlıdan B.A, A.D, O.R, M.B, M.O, N.A. ile S.K, savcılıkça serbest bırakıldı.

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla ifadeleri alınan 20 şüpheliden 15'i tutuklanmaları, diğerleri ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Şüphelilerden İ.D, H.T, M.S, K.D, C.Ş, A.P.Ö, İ.D, M.D. ve A.İ.D, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Serbest bırakılan F.K, V.U, Ö.D.Ç, S.A, B.A. ve M.M. hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün imza atma tedbiri uygulanmasına, Y.Ş, M.G, M.Ç, A.K. ve A.S. hakkında da yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verildi.

Operasyon sırasında yurt dışında olduğu belirlenen, havalimanında gözaltına alınan B.Ö'nun işlemleri ise sürüyor. Firari şüpheliler T.T, A.K. ve R.Y'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Terör örgütü FETÖ/PDY'nin Yalova yapılanması ve finansal kaynaklarının ortaya çıkarılması amacıyla yürütülen soruşturma kapsamında Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca 31 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Polis ekiplerince Yalova, İstanbul, Bursa, Kayseri, Sakarya ve Gebze'de 21 Mayıs'ta yapılan eş zamanlı operasyonda iş adamları, kamu görevlileri ve örgütün il sorumlularının da bulunduğu 27 kişi gözaltına alınmıştı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber