'Eve Nakil Hizmetleri' birimi kuruldu

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde "Eve Nakil Hizmetleri" birimi kurdu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2016 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Eve Nakil Hizmetleri' birimi kuruldu

Hastanede doktor muayenesi sonrasında eve gitme imkanı bulunmayan vatandaşlar için kurulan birimde, kent merkezine gitme konusunda sorun yaşayan vatandaşlara hizmet veriyor.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Sevdegül Karadaş, birimin 24 saat hizmet verdiğini söyledi.

Genel sekreterliğin desteğiyle bu çalışmayı başlattıklarını anlatan Karadaş, "24 saat hizmet veren eve nakil hizmetleri biriminde bir soför, bir hemşire ve bir yönlendirme personeli görev yapıyor. Hastanede yatan, sedyeli olan ve genel durumu eve gitmeye müsait olmayan hastalarımıza biz bu çalışmayla yardımcı oluyoruz. Şu an için Van merkeze hizmet veriyoruz ancak önümüzdeki dönemlerde personel eksikliğini gidererek ilçelerimize de bu hizmete vereceğiz" diye konuştu.

Çalışmanın daha önce birkaç ilde yürütüldüğünü ifade eden Karadaş, şu an sadece Van'da bu hizmetin verildiğini söyledi.

Hastasıyla, hastaneden evine götürülen Ali Aydın verilen hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Annem geçtiğimiz günlerde rahatsızlık geçirdi. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdük. Bugün aldığımız bu hizmet karşısında devletimizle gurur duyduk. Hastamızı evimize kadar getirdiler. Bizim gibi bu şekilde mağdur olan çok insan var. Allah, buna öncülük edenlerden razı olsun." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber