Her şube müdürüne görev tahsisli konut verilir mi?

Bazı kamu kurumlarında şube müdürlüğüne görev tahsisli konut verilirken bazılarında verilmemektedir. Hangisi doğrudur?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Mayıs 2016 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Her şube müdürüne görev tahsisli konut verilir mi?

SORU: Ben bir bakanlığa bağlı olan ve tüzel kişiliği bulunan bir Genel Müdürlükte çalışıyorum. Bizim kurumumuzda şube müdürlerine ve Şube Müdür vekillerine görev tahsisli kamu konutu tahsis ediliyor. Bu doğru bir uygulamamı? Çünkü bazı kurumlarda şube müdürlerine sıra tahsisli kamu konutu veriliyor. teşekkür ederim.

CEVAP: Kimlere hangi türde konut tahsis edileceği Kamu Konutları Yönetmeliğinde düzenlenmiştir.

Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan yönetmeliğin 5. maddesinde Görev tahsisli konut şu şekilde tanımlanmıştır.

"Yönetmeliğe ekli (2) sayılı cetvelde belirtilenlere, görevlerinin önemi ve özelliği ile yetki ve sorumlulukları gereği tahsis edilen konutlardır."

Bu maddenin atıfta bulunduğu ekli (2) sayılı cetvelde bazı unvanlara yer verilmiştir. Bu unvanlar arasında "şube müdürü" de bulunmaktadır.

Ancak, bir kamu kurumuna tahsis edilmiş konutların hangisinin sıra tahsisli, hangisinin görev tahsisli olacağına kurum ve kurumlarının yetkili makamları, personelin görevinin önemi, idareye yararlılığı, yetki ve sorumluluğu ile kilit görevde olması gibi özellikleri göz önünde bulundurarak karar vermektedir. Yönetmeliğe göre, görev tahsisli konut tahsis edilecek görev unvanlarının, her kurum ve kuruluş için bir cetvel halinde ayrıca düzenlenmesi ve genelge ile teşkilata duyurulması gerekmektedir.

Diğer taraftan görev tahsisli konut verilecek görev unvanlarının Ekli (2) sayılı cetvelde gösterilen görev unvanlarına eşdeğerde ve en altta belirtilen görev unvanından aşağıda olmamalıdır.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere, ekli (2) sayılı cetvelde şube müdürü unvanı yer aldığı için, kurumunuzca bazı şube müdürlüğü görevleri için personelin görevinin önemini gözönüne alarak "görev tahsisli konut" vermesinde mevzuata aykırı bir durum bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber