Dokunulmazlıklarla ilgili Oylamayı etkileyen 'bireysel endişe'

Fezlekeleri bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur oylamasında 20'ye yakın CHP milletvekilinin, "evet" oyu vererek oylamanın kaderini değiştirmesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ya da kurmaylarından vekillere yönelen bir talimat olmadığı öğrenildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Mayıs 2016 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dokunulmazlıklarla ilgili Oylamayı etkileyen 'bireysel endişe'

MERİÇ TAFOLAR Ankara

Referandumdan endişelenen bazı CHP'li milletvekillerinin kişisel kararlarının 'evet' oyuna dönüştüğü ifade edildi.

Milliyet'in aldığı bilgilere göre, iki oylama arasında yaklaşık 15 milletvekili Kılıçdaroğlu ile başbaşa görüşerek, oylarının rengini değiştirmek istediklerini, referanduma gidilmesinin CHP açısından riskli olduğu düşüncesini paylaştı. Kılıçdaroğlu, bu görüşmelerde kişisel görüşünü paylaşmadı ancak yakın çevresine referanduma gidilmesinin sadece CHP değil Türkiye'nin geleceği açısından da riskli olduğu bilgisini aktardı.

Referandum endişelerini paylaşan milletvekili sayısının, oylamada 367 barajının geçilebileceği bir noktaya geldiğini gören parti kurmayları, hiçbir milletvekilinin oy tercihine müdahalede bulunmadı.

Kılıçdaroğlu'nun en yakınındaki MYK üyelerinin dahi, "hayır" oyu kullandığı, "evet" oylarının ağırlıklı olarak Batı Karadeniz ve Ege vekilleri ile bazı İstanbul vekillerinden geldiği öğrenildi.

İkinci turda ilk madde üzerinde yapılan oylamada 367 barajının altında kalınması durumunda, ikinci madde ve tümü üzerindeki oylamalarda CHP grubunun referandum eşiğinin aşılması için bazı partilileri ikna etmeye çalışacağı da öğrenildi. Ancak, buna gerek kalmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber