CHP sözcüsü Böke: Darbe hükümeti kuruldu

Meclis'te konuşan CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, 65. hükümet programının Türkiye'nin sorunlarını okuyamayan, kendi vizyonsuzluğunu Türkiye'ye bir zaruret gibi gösteren ve vasatlığa hapsedecek bir hükümet programı olduğunu söyledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2016 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP sözcüsü Böke: Darbe hükümeti kuruldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "65. Hükümet Programı Türkiye'nin sorunlarını okuyamayan, kendi vizyonsuzluğunu Türkiye'ye bir zaruret gibi gösteren ve Türkiye'yi vasatlığa hapsedecek bir hükümet programıdır." dedi.

Böke, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "geçen hafta saray darbesi yapıldığını" ileri sürerek, "Demokrasiye yapılan bu darbe Davutoğlu'nun hiçbir gerekçe gösterememeksizin istifa etmesiyle yeni bir aşamaya geçti. Bunun sonucunda da bir darbe hükümeti kurulmuş oldu. Bugün yüce Meclisimiz işte bu darbe hükümetinin programını konuşuyor olacak." iddiasında bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, "fiili durumun yasal duruma çevrileceği" şeklindeki sözleriyle kendisine bir görev biçtiğini, yargı organlarının da bu fiili durumun hukuka aykırılığına karşı durmadığını savunan Böke, "Ancak kimsenin endişesi olmasın. Kendilerini feshedenlerin Türkiye Cumhuriyeti'ni tek adam zihniyetine teslim etmesine biz CHP asla izin vermeyeceğiz. Herkesin sesini yükseltme zamanı geldi. Demokrasimize ve geleceğimize bugünden hep birlikte sahip çıkma zamanı geldi." ifadesini kullandı.

Uluslararası bir endekse göre, ülkelerin "ahbap-çavuş kapitalizmi"ne göre sıralandığını aktaran Böke, 2014 yılında dünyanın 23 büyük ekonomisi içerisinde bu kapsamda 14. sırada olan Türkiye'nin, 2016 yılı endeksine göre 8. sıraya çıktığını söyledi.

Böke, 65. Hükümet Programı'nı da eleştirerek, programın yüzde 80 oranında 64. Hükümet Programı'nın aynısı olduğunu dile getirdi.

Vizyonsuz bir Hükümet Programı'yla karşı karşıya olunduğunu ileri süren Böke, "65. Hükümet Programı Türkiye'nin sorunlarını okuyamayan, kendi vizyonsuzluğunu Türkiye'ye bir zaruret gibi gösteren ve Türkiye'yi vasatlığa hapsedecek bir hükümet programıdır." diye konuştu.

Böke, şöyle konuştu:

"65. Hükümet Programı, AKP'nin kendi siyasi iktidarının devamlılığı için ihtiyaç duyduğu talan ekonomisini perçinleyecek, yeni Sarraf'lar yaratarak, kendine bir yarın kurmayı önceleyen bir hükümet programıdır. 65. Hükümet Programı, vatandaşın ekonomisi için ihtiyaç duyulan bir hükümet programı değildir. Türkiye'nin çok farklı ihtiyaçları var ve bu ihtiyaçları bilen, bunları gerçeğe dönüştürecek, reformist ve gerçekten Türkiye'ye dair iş yapma hevesi olan bir iktidara ihtiyacı vardır. O iktidarın, bu 65. Hükümet olmadığı da bu programla açıkça ortaya konulmaktadır."

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI

Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda Anayasa Mahkemesine yapılan başvurulara ilişkin soruya Böke, fezlekesi olan CHP milletvekillerinin bireysel başvuru hakkını kullanacağını belirterek, "Bu yönde herhangi bir değişiklik yok. Fezlekesi bulunan milletvekillerimizden tercih edenler Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurularını yapacaklar." yanıtını verdi.

Suriye'deki ABD askerlerinden bazılarının üniformasında YPG amblemi taşımasına dair değerlendirmesi sorulan Selin Sayek Böke, "Biz CHP olarak Türkiye'nin dış politikasının tarifinin ve şekillenişinin, en önemli önceliğinin Türkiye olması gerektiğini söyleyen bir yaklaşımla tartışmayı yürütmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Türkiye için bölgeye barış getiren ve kendi içinde de huzur tesis eden adımların atılıyor olması, bütün bunlardan çok daha önemli bir adımdır. Önce biz Türkiye içerisinde kendi huzurumuzu sağlayacak adımları atmak yönünde konuları önceleyelim." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber