Memur, hasta sevk kağıdını akrabasına kullandırdı, hayatı karardı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Mayıs 2016 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memur, hasta sevk kağıdını akrabasına kullandırdı, hayatı karardı

Maile ile memurlar.net'e ulaşan bir talebi ilgililerin dikkatine sunuyoruz.

Saygı ve hürmetlerimi sunuyorum..
Devlet Memurluğunda Suçların sınıflandırmasına akıl erdiremiyorum.. 657 sayılı Devlet Memuru kanunun 48.maddesinde sayılan suçlar Yüz kızartıcı suçlardan dolayı memuriyetini kaybeden çok insan var. Suçta Yüzkızartıcı ve Yüzkızartıcı olmayan suç olurmu? Olmamalı..
Mesai Arkadaşına Tecavüz eden Tecavüzcünün yüzü kızarmıyormu? Ya Uyuşturucu madde bulunduran, satan memurun yüzü kızarıyormu? Mesai arkadaşını Darp eden, Bıçaklayan , Taciz eden, Amirini döven, TERÖR ve daha sayabileceğim bir çok suç var..Bunların yüzü kızarmıyormu? Suçları sınıflandırmak insanları ömür boyu cezalandırmak değilmidir..?
Hizbullah veya PKK, KCK davalarından yargılanan Devlet Memuru bir süre sonra Memurluğuna dönüyor ve dönen bir sürü insan var.. Ama 100-TL şeytana uyup Rüşvet alan veya zamanında Hasta sevk kağıdını yakınına kullandıran Memur; Evrakta sahtecilik, dolandırıcılık gibi suçlar isnat edilerek cezasını çektiği halde, Ömür boyu memurluğuna Dönemiyor.. bu nasıl bir adalet söylermisiniz.. Biri buna dur demiyecekmi? ALLAH RIZASI İÇİN BİR DEFA OLSUN ÇIKARILAN DİSİPİLİN AFLARINDA YÜZKIZARTICI SUÇLAR HARİÇ DEMEYİN, BİR DEFA OLSUN HASTA SEVK KAĞIDINI SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYAN YAKININA KULLANDIRAN VE EVRAKTA SAHTECİLİK SUÇUYLA 10 YIL ÖNCE CEZALANDIRILAN BENİDE AF EDİN ARTIK, BENİDE TOPLUMA KAZANDIRIN..

Bu durumda mağdur olan bir sürü aile var. Benim tanıdığım 40 aile var.. Hani devlet yani hükümet herkesi kucaklayacaktı, beni kucaklamıyor, ben ve benim gibiler HASTA SEVK KAĞIDINI YAKININA KULLANDIRDIĞI İÇİN Pişman olduğumuz halde bir türlü yaranamıyoruz.. Allah bile af ediyor, Tövbe ettiğinde bağışlıyor ama devlet bir kanun koyuyor saçma sapan, bağışlamıyor. Siz söyleyin geçinmek için, evladımı okutmak için ne yapmam lazım, kendimi feda edeyim. Madem suçluyum ömür boyu o zaman suç işlemeye devam edeyim mi diyeyim..

Hani devlet yani hükümet herkesi kucaklayacaktı, beni kucaklamıyor, ben ve benim gibiler Pişman olduğumuz halde bir türlü yaranamıyoruz.. 10 yıl oldu, artık yeter, af edin benide, Allah bile af ediyor, Tövbe ettiğinde bağışlıyor ama devlet bir kanun koyuyor saçma sapan, bağışlamıyor.
Disiplin affı çıkıyor Yüzkızartıcı suçlar hariç diyor, ne yapmışımki yüzüm kızarsın, 2001 yılında MAĞDUR BİR YAKINIM HASTA idi EŞİMİN HASTA SEVK KAĞIDINI ONA VERDİM, KULLANDI, HASTANEYE GİTTİ, İYİLEŞTİ, sadece mağdur birine yardım ettim.. BUNDAN DOLAYI EVRAKTA SAHTECİLİK ve DOLANDIRICILIKLA SUÇLANDIM.. Devlet memurluğu görevimden çıkarıldım..
10 YIL OLDU, YETER, BENİDE TOPLUMA KAZANDIRIN ARTIK.. Siz söyleyin geçinmek için, evladımı okutmak için ne yapmam lazım, kendimi feda edeyim. Madem suçluyum ömür boyu o zaman suç işlemeye devam edeyim mi diyeyim.. 10 yıldır dürüst bir vatandaş olarak yaşıyorum..

Lütfen Allah rızası için sesimizi duyun, önemseyin, bu söylediklerimi dikkate alın.. BENİMDE VEKİLİMSİNİZ BUNUN GEREĞİNİNİ SİZDEN BİR DEFAYA MAHSUS RİCA EDİYORUM.. YALVARIYORUM..

ÇÖZÜM NEDİR?? ŞÖYLE OLABİLİR ;
1 - 657 sayılı kanunda 48.maddeyi " işlediği suç ne olursa olsun, cezasını çektikten sonra görevine geri dönsün, bir daha tekrarlanırsa o zaman ömür boyu kamu hizmetlerinden mahrum bırakın,"
2 - Suçu ne olursa olsun Memnu hakları iadesini alan Görevine geri dönsün, bir daha tekrarlanırsa o zaman ömür boyu kamu hizmetlerinden mahrum bırakın..( Gerçi yeni TCK'da memnu hakları iadesi yok, ama kurumlar dönmek için yine istiyor)
3 - Yerel Mahkeme TCK 53.maddesinin uygulanmasına yer yoktur kararı vermiş ise sanık cezasının infazı tamamlanınca görevine geri dönsün, bir daha tekrarlanırsa o zaman ömür boyu kamu hizmetlerinden mahrum bırakın
4 - Suçu ne olursa olsun 4 yıl ceza almış ve cezasını çekmiş tüm devlet memurlarını görevine iade ediniz.. bir daha tekrarlanırsa o zaman ömür boyu kamu hizmetlerinden mahrum bırakın..
5 - 24/4 Dönem, 2/2049 esas numaralı Hasan Hüseyin TÜRKOĞLU ve Reşat DOĞRUMilletvekillerimizin verdiği veya 24/5 Dönem, 2/2392 esas numaralı Mustafa KALAYCIMilletveklimizin KANUN TEKLİFİNDE bir defaya mahsus 2000 yılından itibaren tüm suçlar için demiş olsa TOPLUMA BİZDE ADAPTE olurduk, YETER ARTIK BİR DEFA TÜM SUÇLAR İÇİN DEYİN
6 - İstanbul Milletvekili İsmail Faruk AKSU'un verdiği Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerin Bazı Disiplin Cezalarının AFFI hakkında kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinde TÜM CEZALAR BİR DEFAYA MAHSUS DENİLSE 2000 YILINDAN İTİBAREN DENİLSE BİZDE AF EDİLMİŞ OLUYORUZ. BİR DEFA OLSUN AF EDİN BİZİDE

İşte size toplumsal Barış, İşte size kucaklaşma, 10 YIL OLDU ARTIK BENİDE AF EDİN.. BENDE DÜRÜSTÇE İŞİME DÖNMEK İSTİYORUM..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber