Konya'da sahte sağlık kurulu raporu operasyonu: 8 kişi tutuklandı

Konya'da "sahte ve usulsüz sağlık kurulu raporu" düzenledikleri kişileri engelli gibi gösterdikleri öne sürülen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 9 zanlıdan 8'i tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2016 20:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Konya'da sahte sağlık kurulu raporu operasyonu: 8 kişi tutuklandı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde ifadeleri alınan zanlılar, işlemleri tamamlandıktan sonra Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Adliyeye sevk edilen 9 zanlıdan 8'i, savcılıktaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece cezaevine gönderildi, diğeri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Konya'da "sahte ve usulsüz sağlık raporu" düzenledikleri kişileri engelli gibi gösterdikleri iddia edilen suç örgütüne yönelik, 25 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alınmıştı. Hastane temizlikçisinin örgütün elebaşılığını yaptığı, rapor alınan iki kişinin engelli kadrosundan öğretmen olarak atandığı belirlenmişti.

Anlaştıkları kişilerden 10 bin lira kadar para aldıkları, parası olmayanlardan ise emekli edilmesi halinde üç maaşını istedikleri ileri sürülen şüphelilerin, rapor alacakları kişilere solunum ve tansiyon testi öncesi tuz yedirdikleri, kan tahlili öncesinde de glikoz yükledikleri iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber