Akdoğan: Kara bir leke olarak çok kötü bir gelenek başlattı

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Bugün 27 Mayıs darbesinin yıl dönümü olduğunu da anımsatan Akdoğan, "27 Mayıs darbesi kara bir leke olarak çok kötü bir gelenek başlattı. Darbelerin anasıdır, 27 Mayıs. O zaman bu gelenek başlamıştır ve 10 yılda bir adeta yeniden nüks ederek, devam etmiştir. Milletin adamları darağacına gönderilmiştir. Rahmetli Menderes ve bütün demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2016 22:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akdoğan: Kara bir leke olarak çok kötü bir gelenek başlattı

Akdoğan, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanlığı "Mayıs Ayı İlçe Danışma Meclis Toplantısı"na katıldı.

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin geçen hafta yapıldığını anımsatan Akdoğan, kabinede ve parti yönetiminde görev alanlara başarılar diledi.

Akdoğan, "Birçok parti uzun ömürlü iktidarlara sahip oldu ama başbakanlar, genel başkanlar değiştirerek, bu kadar uzun soluklu başarılara imza atan ve Türkiye'nin geleceğini kucaklayacak büyük bir hareket meydana gelmemiş. Bu yüzden bu AK Parti için büyük bir başarıdır." ifadesini kullandı.

"Biz koltuk sevdalısı değiliz, millet sevdalısıyız, bu davanın neferi olmak en büyük şereftir" diyen Akdoğan, sandık müşahitliğinden partinin en üst kurumlarına kadar herkesin aynı davanın neferi olduğunu ve asıl olanın davaya, millete hizmet etmek olduğunu söyledi.

AK Parti hareketinin ve Türkiye'nin de liderinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile getiren Akdoğan, "Onun önderliğinde hizmet kervanı yoluna başarıyla devam edecektir, çok büyük hizmetlere vesile olacaktır." dedi.

- "Kara bir leke olarak çok kötü bir gelenek başlattı"

Bugün 27 Mayıs darbesinin yıl dönümü olduğunu da anımsatan Akdoğan, "27 Mayıs darbesi kara bir leke olarak çok kötü bir gelenek başlattı. Darbelerin anasıdır, 27 Mayıs. O zaman bu gelenek başlamıştır ve 10 yılda bir adeta yeniden nüks ederek, devam etmiştir. Milletin adamları darağacına gönderilmiştir. Rahmetli Menderes ve bütün demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Akdoğan, AK Parti'nin darbeci anlayışı tasfiye ettiğini, vesayetçi anlayışı zayıflattığını belirtti.

AK Parti döneminde birçok saldırının olduğunu söyleyen Akdoğan, 17 Aralık'ta bir darbe girişimi yapıldığını, AK Parti'nin bütün bunlara rağmen milletin emanetine sahip çıktığını, milletin iradesini koruduğunu anlattı.

Akdoğan, "Paralel ihanet şebekesiyle çok ciddi bir mücadele yürüyor. Bu mücadele kimsenin kişisel meselesi, kavgası değildir. Bu topyekün devletin verdiği, vermesi gerektiği bir mücadeledir ve bu mücadele verilmektedir. Sapla, samanı karıştırmadan, adalet ve hakkaniyet çizgisinde yürüyerek bu mücadele verilmektedir." diye konuştu.

- "Yazılımı değiştirmek gerekiyor"

65. Hükümetin 2023 hedeflerine doğru yürüdüğünü dile getiren Akdoğan, bu yürüşte Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yazılımın ve donanımın değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Darbe anayasasından kurtulmak gerektiğine değinen Akdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Yeni bir anayasa yapmak, yazılımı değiştirmek gerekiyor. Darbe anayasasından kurtulmak gerekiyor. Yamalı bohçaya dönen, bugünün gereklerini, ihtiyaçlarını karşılamayan, hedeflerimize ulaşmamızı engelleyen bu Anayasa'nın değişmesi ve yeni bir anayasa yapılması gerekiyor. Diğeri de idari sistem, Başkanlık sistemine geçilmesi gerekiyor. Bu kimsenin kişisel meselesi değildir. Tayyip Erdoğan siyasi parti başkanı değilken bu ihtiyaç vardı, Özal, Demirel döneminde vardı, o zaman konuşuluyordu, o zaman bir ihtiyaçtı."

AK Parti'nin bir ve bütün olduğunu belirten Akdoğan, bu bütünlüğün korunduğu sürece AK Parti'nin 2053'e de 2071'e de imza atacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber