'Siz sadece yolları değil milleti de toplumu da böldünüz'

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "Yola çıkarken 'Özgür Türkiye' demiştiniz. Ama maalesef adaleti de özgürlüğü de asfaltlara gömdünüz, üzerinde beton döktünüz." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2016 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Siz sadece yolları değil milleti de toplumu da böldünüz'

TBMM Genel Kurulunda, 65. Hükümet Programı üzerindeki görüşmelerde son kişisel konuşmayı Mehmet Bekaroğlu yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Yolları böldük, milleti birleştirdik" sözlerini anımsatan Bekaroğlu, "Hayır arkadaşlar, bu doğru değil. Siz sadece yolları değil milleti de toplumu da böldünüz. Sizin döneminizde olduğu kadar hiçbir dönem, bu toplumda bu kadar kutuplaşma olmadı, bu kadar düşmanlaşma olmadı. Bu toplum, bu kadar bir gerginlik görmedi." görüşünü ileri sürdü.

Demokrasinin, seçim ve oyla sınırlanmaması gerektiğini dile getiren Bekaroğlu, şöyle konuştu:

"Elbette seçim olmazsa demokrasi olmaz. Ama hukuksuz da denetimsiz de demokrasi olmaz. Fiili duruma uydurulan şey de demokratik anayasa değildir. Bu, olsa olsa darbe anayasasıdır. Sizin durumunuzu bir cümleyle özetleyeyim. Yıkımı başarıyla gerçekleştirdiniz. Ama yerine hiçbir şey koyamadınız, kötü bir eski vesayet sistemini yeniden inşa etmekten başka. Bütün bunları medeniyet icrası yüceltmesiyle meşrulaştırıyorsunuz. Bu da illüzyon. Bu sizin inşa ettiğiniz şey medeniyet değil TOKİ ucubesi. Yola çıkarken 'Özgür Türkiye' demiştiniz. Ama maalesef adaleti de özgürlüğü de asfaltlara gömdünüz, üzerinde beton döktünüz."

Konuşmanın ardından, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 65. Hükümet Programı üzerindeki görüşmelerin tamamlandığını kaydetti.

Kahraman, Hükümetin güven oylamasının yapılması için 29 Mayıs Pazar günü saat 11.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber