Teröristler kaçıyor PKK'nın sonu geliyor

PKK'nın sözde özerklik ilan ederek çukur kazdığı 12 il ve ilçe merkezinden 10'u temizlendi. Şırnak ve Nusaybin'de artık sona yaklaşıldı. Teslim olan terörist sayısı ise her geçen gün artıyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 28 Mayıs 2016 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teröristler kaçıyor PKK'nın sonu geliyor

Selim Efe Erdem - istanbul

Bölücü terör örgütü PKK 7 Haziran seçimlerinden sonra, HDP'li milletvekilleri ve DBP'li belediye başkanlarının da desteğiyle, Güneydoğu'daki 12 il ve ilçe merkezinde sözde özerklik ilan etmeyle kalkıştı. Örgüt bununla da kalmayım 'Baharda 10 bin teröristle Türkiye'ye saldıracağız' söylemiyle halk üzerinde korku yaratmaya çalıştı. Ancak 24 Temmuz 2015'den bu yana kararlılıkla yürütülen operasyonlar PKK'nın hayalini suya düşürdü. O tarihten bu yana 7 bin 78 terörist etkisiz hale getirildi, kazdığı çukur örgüte mezar oldu.

10 İL TEMİZLENDİ

PKK'nın sözde özerklik ilanı adı altında çukur kazıp, patlayıcı tuzaklı barikatlar kurduğu il ve ilçe merkezinden 10'u PKK'dan tamamen kurtuldu. Son iki halka olan Şırnak il merkezinin yüzde 95'i, Mardin'in Nusaybin ilçesinin ise yüzde 80'ni temizlenildi. Şırnak'ta 435, Nusaybin'de ise 482 teröristin öldürüldü.

ÇÖZÜLME SÜRÜYOR

Nusaybin'de pişman olup devlete sığınan teröristlerin sayısı 79'ya yükseldi. Nusaybin'de teslim olduktan sonra ifadeleri alınan teröristler, Yenişehir ve Dicle mahallesinde bulunan teröristlerin 26 Mayıs akşamından itibaren örgütten kaçma planları yaptıklarını söyledi. Teröristler, ilçedeki teslim olmayan diğer PKK'lıların ise sınırdaki Bagok kırsalına kaçmaya çalışacaklarını itiraf etti.

HDP'nin 'Sivil' yalanını itiraflar çürüttü

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 'PKK'nın kendilerinin kandırdığını ve örgüte katılmaktan pişmanlık duyduklarını' söyleyerek teslim olan teröristlerin itirafları 'sivil vatandaş olduklarını iddia eden HDP'nin yalanını çürüttü. İlçede iki gün içinde güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerden kimliği belirlenen 67'sinin silahlı eyleme karışıp karışmadığının tespitine geçildi.

İZLER BULUNDU

Teröristlerin tamamının vücudunda uzun süre silah taşıdıklarını gösterir izler rastlandı. El, saç ve vücutlarından alınan örneklerde de (swap testi) patlayıcı artıkları belirlendi. Elde edilen bulgular da 'sivil' olmadıklarını açıkça ortaya koydu.

Örgüt dinimizi değiştirecekti

Nusaybin'de dün teslim olan 5 teröristin itirafları, bölücü örgüt PKK'nın İslamiyet düşmanı olduğunu daha gözler önüne serdi. Verdikleri ilk ifadede pişmanlıklarını dile getiren teröristler, PKK'nın dinlerini değiştirmek istediğini söyledi.

Gençlere çağrı

Örgütün, haklarını savunduklarını ileri sürdüğü Kürtlere zulüm ettiğinin bir kez daha atını çizen teröristler, kandırılmaya çalışılan gençlere, "Asla bu yolu tercih etmeyin, sakın yanlışa düşmeyin, PKK'ya inanmayın, sizi kullanır atar" diye seslendiler. Teslim olan kadın teröristlerden biri ise örgütten kaçmak istediğinde başına silah dayadıklarını belirterek, gençlerin anne babaların sözlerini dinlemesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber