'Vizesiz Avrupa' için AB ile sıcak temas

Türkiye ile AB arasında vize serbestisi ve terör tanımı konusunda ortaya çıkan krizin aşılması için dün Antalya'da önemli bir görüşme yapıldı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Mayıs 2016 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Vizesiz Avrupa' için AB ile sıcak temas

AYDIN HASAN Ankara

AB; Temmuz ayından itibaren Türk vatandaşlarının Schengen bölgesindeki AB ülkelerine vizesiz girmeleri konusunda sağlanan mutabakatta ortaya çıkan anlaşmazlığın aşılabilmesi için temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya bir heyet gönderecek.

Üçlü görüşme

Türkiye ve AB'den uzmanlar, önümüzdeki hafta içinde bir araya gelerek yeni bir yol haritası belirlenmesi için çalışmada bulunacak. Uzman seviyesindeki müzakerelerde bir ilerleme sağlanırsa yeni yol haritası daha sonra liderler seviyesinde ele alınacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün En Az Gelişmiş Ülkeler İstanbul Eylem Planı Ara Dönem Gözden Geçirme Toplantısı için bulunduğu Antalya'da, AB Bakanı Ömer Çelik ile birlikte AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'la bir görüşme yaptı. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre; görüşmede, Türkiye ile vize serbestisi başta olmak üzere Türkiye-AB ilişkileri bağlamında gündemde olan konular ele alındı. Üçlü görüşmenin yapıcı ve verimli geçtiği dile getirildi. Görüşmede, Türkiye ve AB'den uzmanların önümüzdeki hafta bir araya gelerek izlenecek bir yol haritasını belirlemeleri, ardından bakanlar Çavuşoğlu ve Çelik'in, Timmermans'la tekrar bir araya gelmeleri konusunda mutabakata varıldı. Ardından da, üzerinde görüşülen ve uzlaşılan konular hakkında liderler seviyesinde de bir araya gelinebileceği hususu gündeme geldi.

AB'den mesaj

Timmermans da sosyal medya hesabından Çavuşoğlu ve Çelik ile yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti. Timmermans, önümüzdeki hafta içinde AB'den Ankara'ya bir heyetin gideceği bilgisini de paylaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber