'Canlı bomba' diye sevgilisi ihbar etmiş

Genç kız, Abdülkadir K.'nın yanına geleceğini söyleyince firar edeceğini düşündüğünü ve engel olmak için bu yola başvurduğunu söyledi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Mayıs 2016 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Canlı bomba' diye sevgilisi ihbar etmiş

Şanlıurfa'da cezaevinden izinli olarak çıkan Abdulkadir K.'nın "DAEŞ bombacısı" olarak gözaltına alınmasının altından inanılmaz bir gerçek çıktı. Abdülkadir K., 2008'de işlenen bir cinayetle ilgili 2010'da tutuklandı. Cezasının 3'te birlik bölümü kalan mahküm, Akçakale Yarı Açık Cezaevi'ne nakledildi. Üniversite öğrencisi olan Abdülkadir K. sınava gireceğini söyleyerek izin aldı. Ancak dün cezaevinden çıktığı sırada, "DAEŞ üyesi olarak İstanbul'da canlı bomba eylemine katılacağı" iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı.

'FİRAR EDECEK SANDIM'

Gözaltına alınan Abdülkadir K.'nın yapılan araştırmada sınava girmeyeceği ve İstanbul'a gitmek üzere otobüs bileti aldığı da belirlendi. Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülerek sorgulanan Abdülkadir K.'nın ailesinin yaşadığı evde de arama yapıldı ancak DAEŞ'e yönelik herhangi bir bulguya rastlanmadı. Şüpheli İstanbul'a kız arkadaşının yanına gideceğini, DAEŞ'le bağlantısı olmadığını ileri sürdü. Araştırmada, ihbarı da İstanbul'da yaşayan ve ismi açıklanmayan kız arkadaşının yaptığı ortaya çıktı. İfadesi alınan genç kız, Abdülkadir K.'nın yanına geleceğini söyleyince firar edeceğini düşündüğünü ve engel olmak için bu yola başvurduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber