Çavuşoğlu: İki yüzlülük ve çifte standart

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de görev yapan ABD askerlerinin üniformasındaki YPG armasına tepki göstererek, "ABD'nin yaptığı çifte standarttır, ikiyüzlülüktür"dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Mayıs 2016 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çavuşoğlu: İki yüzlülük ve çifte standart

Mahmut GÜRER

Antalya'da düzenlenen BM En Az Gelişmiş Ülkeler Toplantısı kapsamındaki basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, "terörle mücadelede çok iddialı olan bir ülkenin, bizim müttefikimizin Amerika'nın askerlerinin YPG armasını, bir terör örgütünün armasını kullanması kabul edilemez. 'Eğer biz bu terör örgütleriyle YPG'yi aynı görmüyoruz' diyorlarsa bu çifte standarttır ve iyi yüzlülüktür" ifadelerini kullandı.

BOKO HARAM ARMASI TAKSINLAR

Çavuşoğlu, ABD askerlerinin üniformalarında görülen 'YPG arması' hakkında, "Onlara tavsiyemiz Suriye'nin diğer bölgelerine gittikleri zaman DAEŞ'in, El-Nusra'nın, El-Kaide'nin armasını taksınlar, Afrika'ya gittikleri zaman da Boko Haram'ın armasını taksınlar" dedi.

OBAMA'YLA GÖRÜŞTÜK

Çavuşoğlu, "Telefonda Sayın Obama, Sayın Kerry, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ve bize YPG'nin ve PYD'nin güvenilir olmadığını söyleyecek ve terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğunu söyleyecekler"

diye konuştu.

KABUL ETMiYORUZ

Pentagon'dan yapılan açıklamada Amerikalı askerlerin Rakka'da DAEŞ'e karşı yürütülen operasyor sırasında üniformalarında YPG armasının güvenlik gerçesiyle taktığı açıklaması geldi.

TEPKiMiZi GÖSTERDiK

"ABD'nin Ankara Büyükelçiliği nezdinde de Washington'daki büyükelçiliğimiz aracılığıyla, ABD Dışişleri Bakanlığı nezdinde de tepkimizi gösterdik. Bunu kabul etmek mümkün değil."

Müttefikliğe ihanet

Amerikalı askerlerin üniformasındaki 'YPG' armasının olmasını ABD Savunma Bakanı Peter Cook, operasyonların güvenliği açısından askerlerinin bulunduğu noktaları açıklamayacaklarını belirterek, "Özel harekat güçleri, belli bir alanda operasyon yürüttüklerinde kendi güvenlikleri adına, içlerinde yer aldıkları toplulukla karışmak için gerekli gördükleri şeyleri yapabilirler" şeklinde yorumladı.

185 bin Rakkalı geliyor

ABD VE terör örgütü PYD'nin ortaklaşa düzenlediği Rakka operasyonu bölgedeki sivilleri de göçe zorluyor. ABD'nin de doğruladığı operasyon, Rakka'da sivil halkın hareketlenmesine yol açtı.

Göç başladı

Bölge kaynakları kentten yüz binlerce insanın kaçtığını ve bunların büyük bölümünün yönünü Türkiye'ye çevirdiğini aktarıyor. Rakka'dan Halep'in Azez İlçesi'ne bağlı DAEŞ kontrolündeki Halfetli Köyü'ne ulaşanların sayısı 4 bine ulaştı. Sayının birkaç güç içinde 10 binlere ulaşabileceği belirtiliyor.

AB vizede geri atım attı

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'la vize serbestisi sürecine ilişkin görüştü. Timmermans, görüşmeye dair açıklama yaparak, "Mevlüt Çavuşoğlu ve Ömer Çelik ile görüşme olumlu geçti. Vize muafiyetinden önümüzdeki hafta AB'den heyet gelecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber