Sokak köpeğini seven protestocuya polise hakaretten ceza

ANSAN'ın tahliye edilmesine karşı yapılan yürüyüşte, polis barikatının önünde bir sokak köpeğini severken dikkat çeken pandomim sanatçısı Oğuz Çekici, görevli polis memuruna hakaretten 8 bin 840 TL ceza aldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Mayıs 2016 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sokak köpeğini seven protestocuya polise hakaretten ceza

Antalya'da ANSAN'ın tarihi Kalekapısı'nda sanat galerisi ve çay bahçesi olarak kullandığı yeri geliri şehit ve gazi ailelerine bağışlanmak üzere Büyükşehir'e ait EKDAĞ isimli şirket tarafından işletilmek istenmesi üzerine olaylar çıktı. Hemen Kaleiçi'nin girişinde yer alan bölge 1 Aralık 2014'te polis zoruyla tahliye edildi. Ardından 3 Aralık'ta, aralarında CHP, KESK ve DİSK'e bağlı sendikalar, meslek odaları ve demokratik kitle örgütleri Büyükşehir Belediyesi'ni protesto etmek için eylem düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi önünde yapılacak basın açıklaması için ANSAN'dan yürüyen grupla polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. 3 polisin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, yürüyüş sırasında Çevik Kuvvet'in Büyükşehir Belediyesi önüne kurduğu barikatın önüne oturarak bir sokak köpeğini sevmesiyle dikkat çeken pandomim sanatçısı Oğuz Çekici'yle birlikte Onur Karadağ, Erdem Kara ve Kutay Meriç hakkında dava açıldı.

Antalya 24'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın sonucunda Kutay Meriç ve Oğuz Çekici'ye görevli polis memuruna hakaretten toplam 8 bin 840 TL ceza verilirken, Karadağ ve Kara'ya görevli memura görevini yaptırmamak için direnmekten 8 ay 10 gün hapis cezasıyla cezalandırılmalarına karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber