Polis pula muhtaç...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2006 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
P> Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, ''Polise direnme suç olmaktan çıktıysa, yapabilecek bir şey yok'' dedi. Çalışkan, plakaya yazılan cezaların pul parası olmadığı için sürücülere gönderilmediğinden tahsil edilemediğini söyledi.

İsmail Çalışkan, haftalık bilgilendirme toplantısında, geçen hafta gerçekleştirilen ''Trafik kazalarının değerlendirilmesi ve denetim etkinliğinin arttırılması'' konulu toplantının sonuçlarını değerlendirdi.

Çalışkan, şu trajikomik durumu, çarpıcı bir şekilde özetledi:

"Ülke genelinde yazılan cezalar 1/3'ü araç plakasına ve arkadan yazılmak suretiyle uygulanıyor. Ancak, bu cezalar pul parası olmadığı için ilgilisine tebliğ edilemiyor ve bu yüzden tahsilatı yapılamıyor, algılanan yakalanma riski oluşturulamıyor. "

SORULAR

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışkan, bir gazetecinin, Aydın'da meydana gelen bir trafik olayında sürücünün polise direndiğini, bunun daha sonra dava konusu olduğunu ve Yargıtayın, ''Şiddet olmadan direnme suç değildir'' şeklinde karar verdiğini belirtmesi üzerine, polisin, kanunlar çerçevesinde görev yaptığını bildirdi. Çalışkan, ''Yargı kararına saygılıyız. Direnme, suç olmaktan çıktıysa yapacak bir şey yok'' dedi.

Papa'nın, Türkiye'ye gelişi ile alınan tedbirler nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunun hatırlatılması üzerine Çalışkan, devlet büyüklerinin ülke ziyaretlerinde alınan tedbirlerin, planlanarak uygulandığını, bunun, dünyanın her yerinde aynı şekilde yapıldığını kaydetti.

Çalışkan, vatandaşların trafikte rahatlatılması için alternatif yolların açıldığını, ancak buna rağmen bazı aksaklıkların da olabildiğini ifade etti.

''PLAKAYA CEZA YAZMA SÜRÜYOR''

Bir gazetecinin trafik kurallarına uymayan araçlara arkadan ceza yazmanın kalkıp kalkmadığını sorması üzerine, Çalışkan, plakalara ceza yazma uygulamasının sürdüğünü vurgulayarak, bazı illerde uygulanan MOBESE sisteminin, ilerleyen zamanlarda sürücülerin hatalarının tespitini, kendilerine fotoğraf ve görüntülerle iletilmesi imkanı da tanıyabileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber