Dijital dünyada uzman iş gücü eğitiminin önemi artıyor

TÜRKİYE'de büyük bir dijital dönüşümün yaşanmasıyla birlikte, internet altyapısı ve mobilizasyon oranları sürekli artıyor. TÜİK verilerine göre Türkiye'de internet erişimine sahip hane halkının oranı yüzde 69.5 olarak gösteriliyorken, cep telefonu ve akıllı telefon sahipliği oranı yüzde 96.8 olarak belirlendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Mayıs 2016 19:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dijital dünyada uzman iş gücü eğitiminin önemi artıyor

UZMAN İŞ GÜCÜ EĞİTİMİ ÖNEMLİ

Türkiye hızla dijital dönüşüme ayak uydurmaya çalışırken, en büyük eksikliklerden biri de bilgi teknolojileri alanında yeterli sayıda kalifiye çalışan sıkıntısı olarak gösteriliyor. Türkiye'nin dijital dönüşümünde ihtiyaç duyduğu uzman iş gücünün eğitimi büyük önem taşıyor. Bugüne kadar mümkün olmayan yeni fırsatlara açık hale gelen şehirler ve şirketler, nesnelerin internetiyle tanıştı.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ALANINDA EĞİTİMLİ İŞ GÜCÜ EKSİKLİĞİ VAR

Yapılan araştırmalar ve istatistiki verilere göre bugün Türkiye'de bilişim sektöründe yüzbinlerce nitelikli çalışan açığı bulunuyor. Bilişim sektörünün sürdürülebilir bir büyüme yakalayabilmesi için nitelikli çalışan ihtiyacının giderilmesi gerekiyor.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ'NDEN WİSSEN AKADEMİE DESTEĞİ

Türkiye'nin bilgi teknolojileri alanındaki gelişimine katkı sağlama misyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren, Bahçeşehir Üniversitesi'nin Bilgi Teknolojileri Eğitim Merkezi, Wissen Akademie, dijital alanda çalışacak yetişmiş insan gücüne büyük katkı sağlıyor.

Bazı öğrenciler Silikon Vadisi'ne davet edilirken akademinin bazı öğrencileri de özelleşmiş kitlere hitap eden özel ağ yazılımlarıyla öne çıkıyor. Sektörün ihtiyacı doğrultusunda eğitim hizmetleri veren Wissen Akademie, bilişim sektörünün ihtiyacı olan; yazılım uzmanlığı, işletim sistem uzmanlığı, network uzmanlığı, web tasarımı uzmanlığı, mobil aplikasyonlar, veritabanı uzmanlığı, bilgi güvenliği uzmanlığı-siber güvenlik uzmanlığı gibi alanlarda eğitim vererek, kişilerin uluslararası sertifika kazanmasını sağlıyor.

"YÜZDE 78'İ İŞE YERLEŞİYOR"

Wissen Akademie Kurumsal İletişim Yöneticisi İbrahim Durkaya'nın verdiği bilgilere göre Bahçeşehir Üniversitesi'nin Bilgi Teknolojileri Eğitim Merkezi (Wissen Akademie), yılda ortalama bin mühendis kökenli öğrenciye devlet destekli eğitimler veriyor ve eğitim verdiği öğrencilerden yüzde 78'i işe yerleşiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber