'Türkiye'de 50'ye yakın teknopark bulunuyor'

YTÜ Rektörü Prof. Dr. Yüksek: - "Türkiye'de 200'ün üzerinde üniversitede 50'ye yakın teknopark bulunuyor. Bu araştırma merkezlerine lisansüstü ve doktora eğitimini tamamlamış Ar-Ge elemanına ihtiyaç duyuluyor. Bu ihtiyacın karşılanması halinde Türkiye, 2023 hedeflerine ulaşabilir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2016 20:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye'de 50'ye yakın teknopark bulunuyor'

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, 200'ün üzerinde üniversitedeki 50'ye yakın teknoparkın lisansüstü ve doktora eğitimini tamamlamış Ar-Ge elemanı ihtiyacının karşılanması durumunda Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabileceğini belirtti.

YTÜ'den yapılan açıklamaya göre, Biyomühendislik Bölümü tarafından gerçekleştirilen "6. Yıldız Biyomühendislik Günleri", Kimya Metalürji Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Yüksek, Biyomühendislik Bölümünün üniversitede en çok proje yapan, bilim üreten bölümlerin başında geldiğini ve bu yönüyle üniversitenin gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Proje ve yayın yapmanın yanında asıl önemli olanın bunların ülke için katma değere dönüşmesi olduğunu aktaran Yüksek, "Bu bir süreç, kültür, önce yayınla başlanır, sonra ürüne dönüşür. Ama buradaki öğrenci kalitesi ve potansiyelini ülkeye en iyi faydayı sağlayacak şekilde yetiştirmek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 200'ün üzerinde üniversitede 50'ye yakın teknoparkın bulunduğunu aktaran Yüksek, bu araştırma merkezlerine lisansüstü ve doktora eğitimini tamamlamış Ar-Ge elemanına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Yüksek, bu ihtiyacın karşılanması halinde Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabileceğini vurguladı.

- "Topluma fayda sağlamayan bilim, bilim değildir"

Kimya Metalürji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Arıcı da etkinliğin üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ve biyomühendisliğin sanayideki yeri ve öneminin vurgulanmasını, öğrencilerin alanla ilgili firmalarla buluşturulmasını amaçlandığını anlattı.

Arıcı, "Topluma fayda sağlamayan bilim, bilim değildir. Ürettiğimiz bilimi yaygınlaştıramıyor ve insanların kullanımına sunamıyorsak, bilimin asıl amacını tam olarak yerine getiremiyoruz demektir." tespitinde bulundu.

Etkinlik kapsamında biyomühendislik, biyoteknoloji, ilaç, medikal gibi çok farklı alanlardan çok sayıda araştırmacı, Ar-Ge mühendisi ve üst düzey yönetici, "Kök Hücre Teknolojileri", "Kişiye Özel Tıp", "Genetik", "Jenerik İlaçta Ar-Ge" gibi konularda sunumlar gerçekleştirdi.

Ayrıca etkinlikte Genç Girişimciler Paneli düzenlendi. Panelde Arda Deniz Dokuzoğlu, Can Kayacılar ve Miray Tayfun gibi genç girişimciler çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Öte yandan, etkinlik kapsamında tamamı YTÜ lisans öğrencileri tarafından hazırlanan 50'nin üzerinde proje sergilendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber