'Armaları sökmek yetmez, YPG ile aranıza mesafe koyun'

YPG armalı ABD askerleri krizinde Washington'a "Üniformadan armaları sökmek yetmez, YPG ile araya mesafe koyun" mesajı gitti. Armalar sökülmezse tepki daha da sertleşecek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Mayıs 2016 06:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Armaları sökmek yetmez, YPG ile aranıza mesafe koyun'

ABD askerlerinin terör örgütü YPG'nin armasını takarak Rakka operasyonuna katılması Ankara'yı kızdırdı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun tepkisinin yanı sıra ABD'li muhataplara "Armaları sökmek yetmez, YPG ile aranıza mesafe koyun" mesajı verildi. Ankara ise armaların sökülüp sökülmeyeceğini yakından takip edecek. Eğer armalar sökülmezse ABD'ye karşı tepki daha da sertleşecek.

GERİLİME YOL AÇTI

Terör örgütü YPG ile Rakka'ya operasyon gerçekleştiren ABD askerlerinin, üniformalarına YPG arması takması ve bazı askerlerin göğsüne Öcalan dövmesi yaptırması Ankara-Washington arasında gerilime neden oldu. Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü YPG'nin armasını takan müttefik ABD, Türk kamuoyunda da büyük tepkiyle karşılaştı. Bu durum MGK kararına kadar yansıyarak devletin en önemli gündem maddelerinden biri halini aldı.

ABD'DEN İTİRAF GELDİ

ABD askerlerinin bu hareketi Ankara'nın tepkisini çekince Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç harekete geçirildi. Büyükelçi Kılıç, ABD'nin Dışişleri Büyükelçiliği'ne giderek Ankara'nın bu konudaki rahatsızlığını bizzat iletti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da "ikiyüzlülük olarak niteleyip,"DAEŞ'in armasını da takın" şeklinde tepki göstermesi, ABD tarafında da büyük yankı buldu. DAEŞ Karşıtı Uluslararası Koalisyon'un Sözcüsü ABD'li komutanı Albay Steve Warren, "Askerlerimizin YPG armalarını taşımaları yetkileri dahilinde değil ve uygunsuz. Düzeltmek için gerekli adımları atıyoruz" dedi.

YAKIN TAKİP...

YPG'li teröristler ile birlikte Rakka'ya operasyonu başlatan ABD'nin, armaları gerçekten söküp sökmeyeceği merak ediliyor. Kaynaklar, ABD'li komutanın bu sözlerinden sonra gerçekten armaların sahada sökülüp sökülmeyeceğinin yakından takip edileceğini söylüyor. Arma olayından sonra Amerikalı muhataplara "Armaları sökmek yetmez, YPG ile aranıza mesafe koyun" mesajının verildiği de belirtiliyor. ABD-YPG yakınlaşması devam ederse ve arma konusunda bir geri adım atılmazsa, Ankara tepkisini daha da sertleştirecek.

AHMET TOPAL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber