Teröre rağmen bölgeye 280 milyarlık yatırım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 yılda terör örgütünün tehditlerine rağmen bölgeye 280 milyarlık yatırım yapıldığını söyledi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Mayıs 2016 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teröre rağmen bölgeye 280 milyarlık yatırım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya hizmet götürmek için terör örgütü ve uzantılarının önlerine çıkardığı engelleri aşmak zorunda kaldıklarını belirterek, "14 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yaptığımız 280 milyar liralık yatırım büyük bir çabanın, mücadelenin eseridir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'daki açılış töreni ile sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluşmasında ekonomiye dair mesajlar verdi. 2003-2014'te Diyarbakır'a yapılan yatırımların toplam tutarının 24 milyar lira olduğunu belirterek, son 1.5 yılda terör olayları sebebiyle yapılan yatırımlarla birlikte bu tutarın 30 milyar lirayı bulduğunu, yatırımların devam edeceğini söyledi.

YÜZLERCE KEZ TECRÜBE ETTİK

Projeleri gerçekleştiren kuruluşları tebrik eden Erdoğan, "Türkiye'de hizmet üretmek, proje yapmak, taş üstüne taş koymak hiçbir zaman kolay olmamıştır. Bürokrasiden, menfaat odaklarından, mevzuattan, kimi zaman imkansızlıktan kaynaklanan bir sürü sorunla mücadele etmeniz gerekir. Ancak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da hizmet etmek daha zordur. Zira, burada terör örgütü ve uzantılarının önünüze çıkardığı engelleri de aşmak zorundasınız. Biz 14 yıldır attığımız her adımda bu gerçeği yüzlerce kez yaşadık, tecrübe ettik" dedi.

HAVALİMANI YAPARSINIZ ÖRGÜT TEHDİT EDER

Erdoğan, şöyle devam etti:"Havalimanı açmak istersiniz, terör örgütü müteahhidi, evine helal lokma götürmeye çalışan işçiyi, mimarı, mühendisi tehdit eder. Yeni fabrika kurarak işsizlik sorununa çözüm bulmak isterseniz, bu kez örgüt gider yatırımcıya baskı yapar, onu tehdit eder. Bölge gelişsin diye hastane, okul, kütüphane yaparsınız, örgüt kamu görevlisini kaçırır, binaları tahrip eder, camiyi, okulu, hastaneyi yakar. 14 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yaptığımız 280 milyar liralık yatırım büyük bir çabanın, mücadelenin eseridir. 280 milyar lira. Bu denli büyük bir para."

HASAN AY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber