'ABD'den silahlı İHA almayacağız'

Türkiye yatırım ve planlamaları sonucunda, teröristin korkulu rüyası "silahlı insansız hava araçları" konusunda adeta çağ atladı. Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir de, silahlı insansız hava aracı konusunda Amerika'dan artık bir istekleri olmadığı mesajını verdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Mayıs 2016 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'ABD'den silahlı İHA almayacağız'

Türkiye yatırım ve planlamaları sonucunda, teröristin korkulu rüyası "silahlı insansız hava araçları" konusunda adeta çağ atladı. Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir de, silahlı insansız hava aracı konusunda Amerika'dan artık bir istekleri olmadığı mesajını verdi. Washington'da Atlantik Konseyi adlı düşünce kuruluşunun paneline konuşmacı olarak katılan Demir, "Savunma sanayiinde teknolojik bağımlılığı azaltmaya çalışıyoruz. Bu da yatırım ve araştırma gerektiriyor" dedi.

'O SAYFA ARTIK KAPANDI'

Türkiye'nin Batı dünyasının güçlü müttefiki olduğunu kaydeden Demir, ulusal savunma politikasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından güçlü şekilde desteklendiğini ve 12 yılda önemli mesafe kat edildiğini belirtti. Uzun menzilli hava savunma sisteminden vazgeçilmediğini de kaydeden Demir şöyle dedi: "Projeyi iptal etmedik, sadece ihaleyi iptal ettik. Süreç işliyor, farklı yabancı ortaklarla işbirliğine hazırız, savunma işin bir kısmı. Kilis'e IŞİD saldırıları oldu, o hedefleri de vurabilmelisiniz, iki taraflı bir durum." İsmail Demir, Türkiye'nin ABD'den istediği insansız silahlı hava araçlarına da son noktayı koyarak "O sayfa bizim için kapandı" ifadesini kullandı. Müsteşar İsmail Demir, "Amerika'ya reddettiği her isteğimiz için teşekkür ediyorum, çünkü bu bizi silahlı insansız hava aracında olduğu gibi kendi ürünümüzü yapmaya zorluyor. İnsansız hava araçlarını biz silahlandırdık ve şimdi hedefleri vuruyor, silahlı insansız hava aracı sayfası bizim için kapanmıştır" dedi.

ANKA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber