PKK 1.5 milyon genci işsiz bıraktı

Türkiye'nin doğusunda oluşan refaha darbe vuran terör örgütü PKK, 1.5 milyon gencin iş umudunu söndürürken, ihracatta frene basılmasına, yatırımların askıya alınmasına neden oldu.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Mayıs 2016 07:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK 1.5 milyon genci işsiz bıraktı

Türkiye'nin doğusunda oluşan refaha darbe vuran terör örgütü PKK, 1.5 milyon gencin iş umudunu söndürürken, ihracatta frene basılmasına, yatırımların askıya alınmasına neden oldu. Gençleri terörden korumak için tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Eline silah değil kitap alan, özgür gençler istiyoruz. Bu ülkenin uydu projelerini, köprülerini, havalimanlarını yapacak bir nesil için çabalıyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere yönelik çalışmalara büyük önem verdiğini dile getiren Kılıç, şöyle konuştu: "Terörün panzehiri birbirini bilmek, tanımaktır. Gençler bizim faaliyet ve projelerimiz sayesinde bir araya geliyor. Samimi, sıcak kardeşlik ve dostluk ortamı terör başta olmak üzere birçok olumsuzluğa engel oluyor. Bu ortamda kendini yetiştiren, geliştiren genç, terörün tuzağına hiçbir zaman düşmez. Böyle bir gençlik eline silah değil, kitap alan, okuyan gençliktir" diye konuştu. Kılıç, bu çalışmaları Türkiye genelinde 220 gençlik merkezi, 600'e ulaşan Kredi Yurtlar Kurumu yurdu, gençlik kampları ve projelerine destek verdikleri genç sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

MGK DA GÖRÜŞÜLDÜ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu'nda da bölgede yaşanan olayların ekonomiye etkisi değerlendirildi. Uzmanlar terör örgütünün saldırıları sonucunda ekonomik kaybın 6 milyar liraya ulaştığını belirtiyor.

HAZAL ATEŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber