Avrupa'ya terör dersi

Ankara, AB'nin ikiyüzlülüğünü ortaya koyacak. "Vize serbestisi" görüşmelerinde Paris ve Brüksel'deki saldırılar sonrası yapılan uygulamalar masaya getirilecek.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Mayıs 2016 08:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avrupa'ya terör dersi

Mahmut GÜRER / ANKARA

Türkiye, Avrupa'ya terör dersi verecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AB Bakanı Ömer Çelik'in, AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile yaptığı görüşmede, vize serbestisi konusunda yeni yol haritası hazırlanması için temas trafiği başlatılması kararlaştırılmıştı. Türkiye, yürütülecek görüşmeler sırasında AB'nin terörle mücadele konusundaki ikiyüzlülüğünü açık biçimde ortaya koyacak. AB, "vize serbestisi" tartışmaları sırasında Türkiye'den "Terörle Mücadele Yasalarının yumuşatılmasını" istemişti. AKŞAM'ın edindiği bilgilere göre, Türk tarafı yeni yol haritası için yapılacak görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da sık sık dile getirilen "Paris ve Brüksel saldırısı sonrası yaşananları" anımsatacak.

Mücadeledeye devam

Saldırıların ardından Fransa ve Belçika'da, polise mahkeme kararı olmaksızın gözaltına alma ve arama yetkisi verilmişti. Görüşmelerde, terör örgütü PKK'nın DAEŞ'ten farklı olmadığını ve terörle mücadele konusunun Türkiye'nin ulusal güvenliğine ciddi tehdit yarattığını anlatacak. Bu konuda geri adım atılamayacağı da vurgulanacak.

"ASKIYA ALMA" UYARISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da geçtiğimiz günlerde sözünü ettiği, Geri Kabul Anlaşması ile vize diyaloğu arasındaki bağlantı anımsatılarak, bunun askıya alınabileceği uyarısı da yapılacak. Erdoğan, Dünya İnsani Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, vize serbestisinin başlamaması durumunda, gerekirse Geri Kabul Anlaşması'na ilişkin yasanın da Meclis'te geçmeyeceğini söylemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber