Oylamaya, eski Başbakan Davutoğlu da katıldı

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu da birleşime katıldı. AK Parti Grubu'nun arka sıralarında bir grup milletvekili ile oturan Davutoğlu, yanına gelen milletvekilleriyle selamlaştı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2016 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Oylamaya, eski Başbakan Davutoğlu da katıldı

AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet, güvenoyu aldı.

TBMM Genel Kurulu, güvenoylaması nedeniyle en kalabalık günlerinden birini yaşadı. AK Parti'nin, bir milletvekili eksikle yer aldığı Genel Kurul'da, muhalefetin de yoğun ilgisi gözlendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın katılmadığı birleşimde, muhalefet parti liderlerinden yalnızca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hazır bulundu.

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu da birleşime katıldı. AK Parti Grubu'nun arka sıralarında bir grup milletvekili ile oturan Davutoğlu, yanına gelen milletvekilleriyle selamlaştı. Ahmet Davutoğlu, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile bir süre sohbet etti.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Genel Kurul'a, ceketinin içine, üzerinde "Bir aradayız, buradayız, Gezi 3. yılında" yazan ve Gezi'de hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı bir tişört giyerek, geldi.

Birleşimi, Meclis Başkanı İsmail Kahraman yönetti.

Kahraman, oylama için 5 dakika süre verdi. Ancak, elektronik sisteme giremeyen milletvekillerinin gönderdiği oy pusulalarının sayımı 20 dakika sürdü. Başbakan Binali Yıldırım ve çok sayıda milletvekili, Başkanlık Divanı'na oy pusulası gönderdi.

Bakanlar Kurulu sırasında oturacak yer bulamayan Kültür ve Turizm Bakanı Avcı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise AK Parti sıralarında oturdu.

Başbakan Binali Yıldırım, oylama sonucunda kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Yıldırım'ın, konuşmasında 64. Hükümet'in Başbakanı Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu'na teşekkür etmesi, AK Parti milletvekillerince alkışlandı.

Konuşmasının sonunda bakanlar ve AK Parti milletvekillerince ayakta alkışlanan Başbakan Binali Yıldırım, kürsüden ayrıldıktan sonra iktidar ve muhalefet sıralarına giderek, aralarında MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin de olduğu ön sıralarda oturan milletvekilleriyle tokalaştı.

Meclis Başkanı Kahraman, birleşimi 31 Mayıs saat 15.00'de toplanmak üzere kapattı.

Kahraman, birleşimi kapattıktan sonra Başkanlık Divanı'ndan inerek, Bakanlar Kurulu sırasına gitti ve Başbakan Yıldırım'ı kutladı. Yıldırım'ı kutlayanlar arasında Davutoğlu da yer aldı. Ahmet Davutoğlu bu sırada, Meclis Başkanı Kahraman ile de tokalaşarak kısa süre sohbet etti.

AK Parti milletvekilleri de birleşimin ardından Başbakan Yıldırım'ı tebrik etti.

Oylamaya, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'un, yurt dışı görevi nedeniyle katılamadığı öğrenildi.

Öte yandan, AK Parti TBMM Grubu, birleşimden önce Meclis Üyeler Lokantası'nda, milletvekillerine kahvaltı verdi. Başbakan Yıldırım da kahvaltıya katıldı.

Melda Çetiner Karagöz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber