8 terörist daha öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı dünkü operasyonlarda, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 1, Şırnak'ta 5, Şırnak'ın Uludere ilçesinde 2 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Ayrıca Şırnak'ta 1 terörist de teslim oldu. Öte yandan, operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 29 Mayıs 2016 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
8 terörist daha öldürüldü

TSK, devam eden operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nusaybin'de operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan 1 terörist öldürüldü. İlçede toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 495 oldu. Bir Kaleşnikof piyade tüfeği ele geçirildi, yedi el yapımı patlayıcı imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 52'ye yükseldi. Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından bir bina daha yakıldı.

Şırnak'ta 5 terörist daha öldürüldü, 1 terörist de teslim oldu. Kentte toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 468'e ulaştı. Ayrıca, bir Roketatar, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği, 12 Kaleşnikof piyade tüfeği, 700 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ve üç el bombası ele geçirildi, 13 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 381'e yükseldi. Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından bir bina yakıldı.

Uludere'de 2 terörist öldürüldü

Şırnak'ın Uludere'de icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu iki terörist, altı roketatar mühimmatı ve altı el bombası ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Karakol saldırısında 5 gözaltı

Mardin'in Midyat ilçesinde 25 Mayıs 2016 tarihinde Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığına, bombalı araç ile gerçekleştirilen saldırı olayı ile ilgili beş şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Yola döşenen patlayıcı imha edildi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, güvenlik güçlerince icra edilen yol araması esnasında tespit edilen ve 150 kg patlayıcıdan oluşan bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber