Kalem ucunu sanata eserine dönüştürüyor

Mardin'de lise öğrencisi Balay, kurşun kalem ucuna neşterle, Türk bayrağı, gemi, kule, tren, namaz kılan insan figürü, Galata, Eyfel ve Pisa kuleleri ile Rabia işareti işliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2016 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kalem ucunu sanata eserine dönüştürüyor

HALİL İBRAHİM SİNCAR

Mardin'de lise öğrencisi Ramazan Balay, kurşun kalem ucunu sanat eserine dönüştürüyor.

Artuklu ilçesinde bulunan Kabala Şakir-Süreyya Nuhoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Balay, kurşun kalem ucuna neşterle, Türk bayrağı, gemi, kule, tren, namaz kılan insan figürü, Galata, Eyfel ve Pisa kuleleri ile Rabia işareti işliyor.

Yoğun ilgi gören bu sanatı geliştirmek isteyen Balay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tebeşirle oynarken şekil aldığını gördüğünü, bunun üzerine tebeşirle birçok çalışma yaptığını söyledi.

Balay, daha sonra bu çalışmaları kurşun kalemle yapmaya çalıştığını ifade ederek, "Uzun uğraşlar sonucu kalemin ucuna günlük hayatta ilgi gören bazı eserler yapıyorum. Bazen imgesel çalışıyorum. Allah ve Muhammed lafzını işledim. Kalem ucuna ayrıca Türk bayrağı, gemi, kule, namaz kılan insan, tren, Galata, Eyfel ve Pisa kuleleri ile Rabia işareti figürü işledim." dedi.

Kalem ucuna 29 harften oluşan alfabeyi sığdırdı

Balay, önceleri figürleri kalem ucuna işlerken zorlandığını belirterek, daha sonra elinin alıştığını artık çok rahat şekilde kalem ucunu sanata dönüştürdüğünü aktardı.

Figürlerin bazılarının 2 saat, bazılarının ise haftalar aldığını anlatan Balay, en çok zorlandığı ve hassasiyet gösterdiği figürün 29 harften oluşan alfabe olduğunu aktardı.

"Hedefim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmini işlemektir"

İnsan figürleri yapmayı arzu ettiğini dile getiren Balay, "Detaylı bir şekilde insan figürü yapmak isterdim. Hedefim kalem ucuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmini işlemektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önce yüz figürünü ve daha sonra komple heykelini yapmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber