Yavilioğlu: Başkanlığı istiyoruz ki kriz olmasın

Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu: - "Başkanlığı istiyoruz ki kriz olmasın, hükümetlerin tek başlarına iktidar olamamaları nedeniyle krizler ortaya çıkmasın, ekonomide krizler ortaya çıkmasın, daha fazla insan istihdam edilsin, daha fazla aş, daha fazla iş olsun. Bu kadar açık. Yani başkanlığı istemekle biz rejime yönelik bir tehdidin ortaya çıkmasına asla izin vermeyiz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2016 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yavilioğlu: Başkanlığı istiyoruz ki kriz olmasın

Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, mevcut Anayasa'nın istikrarlı yönetimin önünde engel oluşturduğunu savunarak, "Başkanlığı istiyoruz ki kriz olmasın, hükümetlerin tek başlarına iktidar olamamaları nedeniyle krizler ortaya çıkmasın, ekonomide krizler ortaya çıkmasın, daha fazla insan istihdam edilsin, daha fazla aş, daha fazla iş olsun. Bu kadar açık. Yani başkanlığı istemekle biz rejime yönelik bir tehdidin ortaya çıkmasına asla izin vermeyiz" dedi.

Yavilioğlu, AK Parti Erzurum İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, anayasa değişikliği ve terörle mücadelenin Türkiye'nin öncelikli konuları olduğunu belirtti.

Terörle kararlılıkla mücadele edildiğini ifade eden Yavilioğlu, anayasa değişikliğinin de daha yüksek bir demokrasi içerisinde bu mücadeleye katkı sağlayacağını ifade ederek, şunları söyledi:

"Anayasa değişikliğini biz bunun için istiyoruz. Biliyorsunuz 1982 Anayasa'sı bir darbe ürünüdür. Bu anayasa, o dönemin hak ve özgürlüklerinin ortadan kaldırıldığı, sivil inisiyatifin azaltıldığı, siyasetin egemenlik alanının sivil egemenlik tarafının daraltıldığı bir ruh taşıyor. Birçok problemin kaynağında bu Anayasa var. Yine bu Anayasa ülkenin istikrarlı bir şekilde yönetilmesinin önünde en önemli engellerden bir tanesi. Ülkede istikrar istiyorsanız anayasayı değiştirmek zorundasınız. Anayasayı değiştirirken aynı zamanda yönetimde de istikrarı sağlayacak bir değişiklik yapmak zorundasınız."

Yavilioğlu, yönetimde istikrarın sağlanması, bu sayede büyümenin ve istihdamın artması için başkanlık sistemini getirmek istediklerini dile getirerek, "Biz başkanlığı bu yüzden istiyoruz. Başkanlığı istiyoruz ki kriz olmasın, hükümetlerin tek başlarına iktidar olamamaları nedeniyle krizler ortaya çıkmasın, ekonomide krizler ortaya çıkmasın, daha fazla insan istihdam edilsin, daha fazla aş, daha fazla iş olsun. Bu kadar açık. Yani başkanlığı istemekle biz rejime yönelik bir tehdidin ortaya çıkmasına asla izin vermeyiz, hiçbir AK Partili'nin derdi rejim değildir." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber