Mersin 2.5 milyon turiste odaklandı

Mersin'in önümüzdeki yıllardaki önceliği turizm olacak. Yılın 12 ayı için turist çekmeyi hedefleyen Mersin'in Belediye Başkanı Kocamaz "Amacımız yakın zamanda 2.5 milyon turist getirmek" dedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 30 Mayıs 2016 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersin 2.5 milyon turiste odaklandı

Birol Keleş

Son 40 yılda en çok göç alan şehirlerin başında gelen ekonomisi tarım ve sanayiye dayalı olan Mersin, turizme odaklanacak. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'de yaz, kış, inanç ve spor turizminin gelişmesi için tesislerin açılmasını amaçladıklarını söyledi. Şehrin turizmde hakkettiği yerde olmadığını belirteren Kocamaz, Mersin'i dünya turizminin önemli bir merkezi yapmak için kollarını sıvadıklarını vurguladı. 2015 yılında 536 bin turiste ev sahipliği yapan ancak bunu 2.5 milyona çıkarmak için ve marka şehir yapmak için çalıştıklarını kaydetti. Dünya çapındaki otellerin şimdiden Mersin'e gelmek için projeler düşündükleri bilgisi veren Başkan Kocamaz, güneş, kum, deniz turizminin yanında kültür ve din turizmi ile de öne çıkacaklarını belirtti.

İŞSİZLİĞİN PANZEHİRİ

Bölgeye toplam 10 bin yatak kapasiteli oteller yapılacağını ifade eden Burhanettin Kocamaz "Atık su arıtma tesisleri yapıldıktan sonra sahiller temizlendi. Şimdi Anamur ve Bozyazı'yı da bitirdik. Aydıncık'ın altyapısı bitti, arıtmasına geçilecek. Kızkalesi'nde yapıyoruz. Bunların tamamını bitirince bu bölgenin tüm sahilleri Mavi Bayraklı olacak. Bölgeye yatırım yapan Sheraton, Divan, Hilton gibi otel markları var. Yapılacak yatırımlarla 2015'te 536 bin olan yıllık gelen turist sayısını 2.5 milyona çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Mersin'deki en büyük sorunların başında işsizliğin geldiğini belirten Kocamaz"Bunun panzehiri turizmdir. Turizmdeki problem çözülürse işsizlik konusunda da büyük problemle çözülmüş olacak" diye konuştu. Burhanettin Kocamaz "12 havariden biri olan Saint Paul'un mezarı burada,yılın 9 ayında denizlere girilebiliyor. Geri kalan 3 ayda da Toroslar'da kayak yapılabiliyor. Şehir, lüks turiste hitap eden bir turizm merkezi olacak" dedi.

GEMİLER GELMEYE BAŞLADI

2 yıldır yönetim olarak yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılım gösterdiklerini dile getiren Kocamaz "En son Miami'ye kadar fuara gittik. Orada turizm fuarına katıldık. Cruise fuarıydı. Orada gemi firmaların temsilcileri ile görüştük. Bu görüşmeler sonunda Mersin'e 18 yolcu gemisi gelmesini sağladık. TUI ve Costa gibi dünyaca ünlü firmaların gemileri bunlar. Daha da gelmeye devam edecek" diye konuştu. Yaklaşık olarak 300 bin kadar Suriyeli'nin de son yıllarda Mersin'e geldiğini, Suriye'den gelen mültecilerin maddi durumlarına göre yer seçtiklerini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz "Durumları daha kötü olanlar Tarsus, Akdeniz ve Toroslar Belediyesi'ne yerleşirken, daha iyi durumda olanlar Mezitli ve Yenişehir bölgesine gidiyorlar. Suriyeliler geldiğinde bu yana Mersin'de 1000'in üzerinde şirket kuruldu. Gayrimenkul fiyatları 2.5 katına çıktı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber