Erdoğan: Annelerin gözyaşlarını unutamayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK'nın kaçırdığı gençlerle ilgili, "O gençler, kızlarımız dağa kaçırıldı, kendileri gitmedi. Annelerin gözyaşlarını unutamayız. Bu süreci iyi yönetmeliyiz ki dağdakileri çekebilelim" dedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 30 Mayıs 2016 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Annelerin gözyaşlarını unutamayız

AHMET KEKEÇ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün Diyarbarkır'dan dönüşte gazetecilere çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kentteki coşku ve heyecanın iyi olduğunu ifade eden Erdoğan, "Tabii ki normal şartlarda yapılan bir toplu açılış töreni olmamasına rağmen, hamdolsun katılım fena değildi. Bu da şartlar normale döndüğünde katılımın çok daha iyi olacağının göstergesi" diye konuştu.

KULLANILAN DİL ÖNEMLİ

"Terör örgütünü el koyduğu gençler için 'terörist' sıfatı kullanmadınız, 'vatandaşlar', 'çocuklar', 'gençler' diye söz ettiniz. Hükümetin de bu söylemi benimsemesinin müspet olacağı kanaatinde misiniz?" sorusu üzerine Erdoğan, şöyle konuştu: "Kullanılan dil önemli. Terörizmin de teröristin de tanımı iyi yapılmalı. Avrupa Birliği'nde de net bir tanımlama yok. Terörle Mücadele Yasamızı, dünyayı, Avrupa'yı inceleyerek hazırladık. Vize serbestisi konusunda, terörle mücadele konusunda Türkiye'nin hassasiyetlerini göz önüne alınmaması, ipe un sermektir. O gençler, kızlarımız dağa kaçırıldı, kendileri gitmedi. Kaçırılan evlatları için Diyarbakır Belediyesi'nin önünde ağlayan o anneleri bir kenara bırakamayız. O annelerin gözyaşlarını unutamayız. Gençlerin hükümetin baskısından dolayı dağa çıktıkları yönündeki iddialarının gerçekle hiç bir alakası yok. Zira örgütten kaçıp teslim olanların anlattıkları ortada. Gerçeği gören gençler, tekrar annelerine babalarına dönmeye başladılar. Bu süreci çok iyi yönetmeliyiz ki dağda kalanları çekebilelim."

"Partili cumhurbaşkanlığı ve ya da yarı başkanlık gibi geçiş formülleri sistem sorununu öteler mi? " sorusunu Erdoğan, şöyle yanıtladı: "Parlamentonun yeterli sayıyı yakalaması lazım ki, bu iş çözülebilsin. Eğer yeterli sayıyı yakalayamıyorsa Cumhurbaşkanı ve Başbakan olarak uyum içerisinde milletimize hizmeti sürdürürüz. Milletimize başkanlık sistemine yanaşmayanların kimler olduğunu da anlatmamız lazım."

SEYİRCİSİZ OTURUM

CHP Grup Toplantısı'nda şahsına ve AK Parti'lilere küfredildiğini hatırlatan Erdoğan, içtüzüğe göre grup toplantılarına katılanların alkışlama dahi yapamayacağını belirterek, "Geçen biri çok güzel bir şey söyledi. Futbol Federasyonu'nun seyircisiz maç türünden cezalara atıfta bulundu" dedi. " Seyircisiz oturum cezası verilmesi lazım?" sorusuna Erdoğan, "Tabii ki, gerekirse o tür cezalar verilebilmeli. Bu tür hadiseler de gösteriyor ki parlamentonun iç tüzüğünün kesinlikle değişmesi lazım. Yani bu iç tüzükle bu parlamentoyu çalıştırmak çok zor" cevabını verdi.

RUS FÜZESİ

Erdoğan, "Hakkari Çukurca'da bir helikopterimiz düşürüldü ve iki şehidimiz oldu. O hadisede kullanılan silahların terör örgütünün eline nasıl geçtiği noktasında bir değerlendirmeniz var mı?" sorusu üzerine şöyle konuştu: "Kullanılan silahın ne olduğu belli. Şu anda teröristlerin elinde Rusya tarafından verilmiş uçaksavar ve füzeler var. Bölücü terör örgütü bunlarla teçhiz edilmiş durumda. Bunlar Suriye tarafından, Irak tarafından bölücü terör örgütüne aktarılıyor. Silahlı kuvvetlerimiz hiçbir şeyi göz ardı etmeden bunların üzerine üzerine gidiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber