MHP'de 'Meşruiyeti yok katılmayacağız'

MHP lideri Bahçeli'nin 10 Temmuz olarak açıkladığı kurultay tarihinin ardından Çağrı Heyeti'nin de 19 Haziran tarihini açıklaması tartışmaya yeni boyut kattı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Mayıs 2016 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'de 'Meşruiyeti yok katılmayacağız'

ÖNDER YILMAZ

MHP Genel Merkezi, muhaliflerin 19 Haziran'da yapmayı planladığı olağanüstü tüzük kurultayının meşru olmayacağını savunarak, "Katılmayacağız. Genel Başkan ve Genel Merkez orada olmadığı sürece meşru olmayan bir kongre olur" tepkisini gösterdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yapılacak tüzük değişikliğinin geçerli olmayacağını dile getirdi.

Milliyet'e konuşan Yalçın, Çağrı Heyeti'nin bugün 19 Haziran'da olağanüstü tüzük kurultayının yapılacağını açıklamasının bir anlamı olmayacağını kaydetti. Çağrı Heyeti'nin görevinin kurultayı toplantıya çağırınca tamamlandığını, kurultayı yasal olarak Genel Başkan ya da onun görevlendireceği bir yöneticinin açabileceğini vurguladı. Yalçın, tüzük değişikliği ve Çağrı Heyeti'nin MHP Genel Merkezi'ne "ortak hareket edelim" çağrısı için şu eleştirilerde bulundu:

"Çağrı Heyeti'nin tarihini açıklayacağı kurultaya ne sayın genel başkanımız ne de genel merkez yönetiminin gitmeyecek. Dolayısıyla bizim için bunun bir meşruiyeti olmayacak. Genel Başkan ve Genel Merkez orada olmadığı sürece meşru olmayan bir kongre olur. Bu durumda yapılacak tüzük değişikliği de tescil edilmeyecek. Yapılan tüzük değişikliği de geçerli olmayaaktır. Çağrı Heyeti'nin, 19 Haziran değil, Genel Merkez'in açıkladığı tarih olan 10 Temmuz'u kongre tarihi olarak ilan etmesi gerekir. Sabah tüzük kurultayını yaparız, tüzük değişir, öğleden sonra olağanüstü kongreyi yaparız. Genel Merkez'in bir kongre tarihi açıklamasına rağmen muhaliflerin farklı bir tarihte ısrar etmesi farklı amaçları olduğunu ortaya koyuyor. Biz bu işi bitirdik. Kongre 10 Temmuz'da yapılacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber