Bir PKK'ya bir DAEŞ'e

Şırnak ve Nusaybin'de 6 terörist öldürüldü. Kandil'e ise bomba yağdı. DAEŞ'e yönelik operasyonlarda da 40 terörist etkisiz hale getirildi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 30 Mayıs 2016 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir PKK'ya bir DAEŞ'e

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların dünkü bölümünde Mardin'in Nusaybin ilçesinde 1, Şırnak'ta 5 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildi. Irak'ın kuzeyindeki Sinath-Haftanin ile Metina bölgelerine yönelik hava harekatlarında terör örgütü PKK'ya ait 6 hedef imha edildi. Hakkari Valiliği, operasyonların sürdüğü Yüksekova'da martta başlayan sokağa çıkma yasağının bugünden itibaren 06.00'dan 20.00 saatleri arasında, 5 Haziran'dan itibaren de ramazan ayı kapsamında 06.00 22.00 arasında kaldırılacağını duyurdu.

VATANDAŞ İHBAR ETTİ

Batman'da terör örgütü PKK mensuplarının araziye gömdüğü silah ve mühimmatlar ele geçirildi. Vatandaşın ihbarıyla yapılan operasyonda 11 uzun namlulu silah, 5 bin mühimmat, 19 şarjör, ele geçirildi.

DAEŞ'i FIRTINALAR VURDU

DAEŞ mevzilerine TSK tarafından yapılan atışlar ve koalisyon uçaklarının hava harekatları sonucu 40 terörist etkisiz hale getirildi, 4 katyuşa mevzisi, 4 araç, 2 zırhlı personel taşıyıcı ve 2 mühimmat deposu imha edildi.

TERÖRİSTLERE 120-700 DOLAR MAAŞ

Terör örgütü DAEŞ'in Gaziantep sözde emiri Yunus Durmaz'ın hücre evinde yapılan aramalarda kritik belgeler ele geçirildi. Durmaz'ın kendisine bağlı 23 teröriste ayda 120-700 dolar arasında değişen miktarlarda 'maaş' ödediği ve diğer 'giderleri' kalem kalem tuttuğu ortaya çıktı. Suruç, Ankara ve Taksim'deki terör saldırılarının organizatörü sözde 'Emir' Yunus Durmaz, geçen hafta Gaziantep'te düzenlenen bir operasyonda üzerindeki bombanın pimini çekerek yaşamına son verirken, kardeşi ve yengesi ise gözaltına alınmıştı.

PAÇAVRALAR TOPLANDI

Diyarbakır'da , Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Kongresi'nin yapıldığı binayı basan polis, salonda asılı yasadışı pankart ve afişleri topladı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katılması beklenen Kayapınar Spor Kompleksi'ndeki 1. Olağan Kongre toplantısını polis bastı. Savcılık talimatıyla çok sayıda zırhlı araçla kongrenin yapıldığı binaya gelen polis, salonda asılı yasadışı afiş ve pankartları topladı. Afiş ve pankartlar incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

YÜKSEL TEMEL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber