Yargı içinde yapılanmaya müsaade edilmeyecek

HSYK 1. Daire Başkanı Halil Koç, yargı içinde paralel yapıya mensup hakim ve savcılara yer verilmeyeceğini belirterek, "Bu tür yapılanmalara müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Mayıs 2016 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yargı içinde yapılanmaya müsaade edilmeyecek

Soner KAN

'Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) 2017-2021 Stratejik Plan' hazırlıkları çalışmaları kapsamında düzenlenen çalıştayların 5'incisi Adana'da gerçekleşti. 3 gün süren çalıştaya HSYK üyeleri, tetkik hakimleri ile bölge adliyelerde görev yapan çok sayıda hakim ve cumhuriyet savcısı katıldı.

Yargı ağır yara aldı

Çalıştayda konuşma yapan HSYK 1. Daire Başkanı Halil Koç, "Yargı içinde tarafsızlığını yitirmiş, cemaat yapılanmasına mensup olan hakim ve savcıların verdiği kararların meşruiyeti toplum nezdinde tartışılır hale gelmiştir. Bu yapının hukuk dışı uygulamaları nedeniyle yargıya olan güvende ciddi anlamda azalma meydana gelmiştir" dedi.

Mücadelemizde haklıyız

2014 seçimleriyle bugünkü HSYK'nın oluştuğuna dikkat çeken Koç "HSYK'nın birincil görevi ve en önemli misyonu, bu yapılanma ile mücadele etmek ve bir daha yargı içinde bu tür yapılanmalara müsaade etmemektir. Meslektaşlarımızın da şunu iyi bilmesi gerekir ki, ne kendi ülkemiz ne de başka bir ülke, kendi içinde böyle bir yapılanmayı kabul etmez, edemez. Yaptığımız mücadelenin haklı olduğu kanaatindeyiz" şeklinde konuştu.

AYM haklılığımızı ortaya koydu

Yaptıkları bazı tasarrufların toplumda sert algılanabildiğini belirten Koç, "İki meslektaşımızın tutuklanması olayı ülke içinde infial uyandırmıştı ama bu arkadaşların Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvuru neticesinde yüksek mahkemenin verdiği karar, HSYK'nın bu mücadelede ne kadar haklı olduğunu ortaya koymuştur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber