Lüks araç satışı arttı Kosifler düğmeye bastı

Lüks araç segmentinde faaliyet gösteren Kosifler Oto, showroom yatırımına hız verdi. Yönetim Kurulu Üyesi Selim Kosif, 6 0 milyon dolarlık 3 yeni projelerinin olduğunu söyledi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 30 Mayıs 2016 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lüks araç satışı arttı Kosifler düğmeye bastı

BMV, Jaguar, Range Rover gibi üst segmentte otomobil satan Kosifler Oto, talebin artması üzerine 60 milyon dolarlık yatırımla 3 yeni showroom inşaatına başladı. Türkiye'ye sadece 200 adet kota verilen Jaguar F-Pace'in ilk tanıtım gününde 25 adet birden satan Kosifler Oto'nun Yönetim Kurulu Üyesi Selim Kosif, Türk otomobil alıcısının bu markada sıraya girdiğini söyledi. Fiyatı 82 bin 500 eurodan başlayıp 100 bin euronun üzerine kadar çıkan Jaguar'ın ilk SUV modeli F-Pace'in ilk günkü satışının ardından yeni siparişlerin geldiğini ve 60 araçlık kotanın hemen dolduğunu söyleyen Selim Kosif, kotanın artırılmasını istediklerini belirtti.

LÜKS OTODA SIRA YAŞANIYOR

Aynı sıranın Range Rover'da da olduğunu söyleyen Kosif, "Tanesi 300 bin euro olan Range Rover'dan 3 tane alan ünlü bir işadamımız 1 yıl teslimatı bekledi. Aynı sıra F-Pace'de de oluştu. Jaguar F-Pace ilk etapta Türkiye'de 200 adet olarak satışa sunuldu. Türkiye için sunulan 200 adet otomobili eylül ayına kadar satacağımızı düşünüyorduk ama çok yoğun talep geldi. Elimizdeki 60 civarındaki aracın hepsi satıldı. Hazır araç kalmadı. Satın alanlar da teslimat için en az 2 ay bekleyecek" diye konuştu. BMW'nin Türkiye'deki ilk bayisi olduklarını hatırlatan Selim Kosif, geçen yıl 5 bin BMV sattıklarını anlattı. Türkiye'de geçen yıl 30 binin üzerinde BMW satıldığını kaydeden Kosif, şöyle devam etti: "Artık satışların yüzde 70'i kredili yapılıyor. Bu yıl hedefimiz yüzde 30 büyümek. Türkiye'de BMW satışlarının 40 bini bulacağını öngörüyoruz."

YENİ ŞUBELER İÇİN 60 MİLYON $'LIK YATIRIM

SelimKosif, BMW için showroom sayılarını artıracaklarını anlattı. Kavacık'ta iki lokasyonda birden yatırım yaptıklarını kaydeden Kosif, şöyle devam etti: "Kavacık'ta ilk yatırımımız 30 milyon doları bulacak. Yine burada ikinci yeri de aldık. Arsa bedeli yüksek olduğu için orada yatırım 30 milyon doları aşacak. Karadeniz Bölgesi'ne hizmet vermek için Samsun'da da yatırım yapıyoruz. Yılın ikinci çeyreğinde inşaata başlarız. Samsun bölgedeki üssümüz olacak, diğer illerde de şubeler açacağız." Filo kiralama işlerine de değinen Kosif, geçen yıl 250 olan araç sayısını bu yıl 400'e çıkaracaklarını belirtti.

İBRAHİM ACAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber