'Sivilim' savunmasını Youtube bozdu!

Nusaybin'de teslim olduktan sonra "Ben sivilim" şeklinde ifade veren E.B.'nin, PKK'ya katılırken çekip Youtube'da yayınladığı videolar ortaya çıktı. E.B. videolarda PKK'ya bağlı YPS'ye katılma çağrısı yaptığı görüldü.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 30 Mayıs 2016 10:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
'Sivilim' savunmasını Youtube bozdu!

Güvenlik güçlerine teslim olan ve PKK adına faaliyet gösterdiği öne sürülen şüphelilerin "Sivilim" savunması Youtube kanalıyla bozuldu. İfadesinde örgüt adına herhangi bir eylemde bulunmadığı ve 'sivil olduğunu' vurgulayan ancak örgüt üyesi olduğu öne sürülen PKK'lılarla ilgili yapılan araştırmalarda geçmişleriyle ilgili ilginç detaylar ortaya çıkıyor. Son olarak 27 Mayıs 2016 Cuma günü, saat 10.50'de Nusaybin'in Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Tunç Caddesi üzerinde güvenlik güçlerine teslim olan üç erkek teröristten biri olan E. B. kendisiyle yapılan mülakatta sivil olduğunu ve yapılan eylemlere katılmadığını söyledi.

Kod adı Civan

Güvenlik güçlerinin yaptığı araştırmada terör örgütü PKK'nın gençlere yönelik şehir yapılanması olan YPS'ye katılan bir terörist olduğu ortaya çıktı. Barikatlar ve hendekler ardında asker ve polise kurşun sıkan teröristler arasında yer aldığı öne sürülen E.B.'nin Civan kod adını kullandığı da tespit edildi. Yapılan araştırmada müzisyen olduğu öğrenilen E. B.'nin İstanbul'da Taksim ve Aksaray'da bazı mekanlarda ve sokaklarda müzik yapan 'Koma Se Bıra' (Üç Kardeş Grubu) adlı grupta gitar çaldığı ve şarkı söylediği saptandı.

Teslim olan Erkan Benli'nin o görüntüleri ortaya çıktıvideo için tıklayın

YPS'ye videolu çağrı

Güvenlik güçlerine "Ben sivilim" diyen Van'ın Çaldıran nüfusuna kayıtlı, 22 yaşındaki E.B.'nin YPS'ye yaptığı katılımı video çekerek söylediği türkülerle ilan ettiğinin ortaya çıkması oldu. Youtube'a yüklenen videolarda gitar ve AK-47 olarak bilinen kaleşnikof tüfeği ile görülen E.B., örgüt bayrağı ve Abdullah Öcalan fotoğrafının önünde niçin YPS katıldığını anlatıyordu. YPS'deki arkadaşları ile kaldıkları evlerde çekilen çok sayıdaki videoda ise kaleşnikof tüfekler dışında Kanas olarak bilinen suikast tüfeği ve tanksavar roketi atan RPG-7 roketatar ile görüntülenen E.B.'nin bu videolarda söylediği şarkılar eşliğinde örgüte yeni üye olmaları için gençlere çağrıda bulunduğu tespit edildi.

'Ben bir sanatçıyım'

İfadesinde "Devlete karşı herhangi bir kin ya da kötü sözüm olmadı" diyen E.B., "Ben bir sanatçıyım. Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği eğitiminden geçmiş biriyim. Yeri geldiğinde Türk halkının, yeri geldiğinde Kürt halkının yanında oldum. Videolarım var. Amacım, kolektif bir yaşam ortamında huzurlu, kardeşçe ve barış içerisinde yaşayalım" savunmasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber