Gezi rehberleri bakkal oldu

TUREDD Başkanı Halit Bozabalı, "Umutsuzluk en üst seviyede. Son derece yetenekli rehberler kenarda kalan son 3-5 kuruşu ile bakkal dükkanı açıp evine ekmek götürmeye çalışıyor" dedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Mayıs 2016 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gezi rehberleri bakkal oldu

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan askeri ve siyasi gerilimin etkisi ile adeta yere çakılan turizm rakamları Antalyalı tur rehberlerini ağır yaraladı. Çaresiz kalan rehberlerin alternatif mesleklere yönelmeye başladığını açıklayan Antalya Turist Rehberleri Dayanışma Derneği (TUREDD), "Bir mesleğin yok oluşu umursamaz gözlerle izleniyor" dedi.

'DESTEK ALAMIYORUZ'

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sundukları destek taleplerinin şu ana kadar kabul görmediğini kaydeden TUREDD Başkanı profesyonel tur rehberi Halit Bozabalı, "Her gün bir meslektaşımızın zorunlu olarak meslekten kopup gidişini izliyoruz. Umutsuzluk en üst seviyede. Son derece yetenekli rehberler kenarda kalan son 3-5 kuruşu ile bakkal dükkanı açıp evine ekmek götürmeye çalışıyor" dedi.

'MALINI SATIYOR'

Başka alanda diplomaları olmasına karşın iyi yabancı dil konuştukları için profesyonel tur rehberliğini seçenlerin de sektör değiştirmeye başladığını vurgulayan Bozabalı, "20 yıl rehberlik mesleğine hizmet eden arkadaşlarımız asıl mesleklerine dönmeye çalışıyor. Bunu yapamayanlar ise evini arabasını satıp kriz dönemini atlatma çabasında. Ancak kimsede kriz aşılacak umudu yok" diye konuştu.

'DAHA ETKİN OLACAĞIZ'

Rehberlerin sesini yeterince duyuramadığını da savunan Bozabalı, şöyle dedi: "Sanırım istek ve çözüm önerilerimizi ilgili makamları yeterince iyi anlatamadık. Eğer anlatabilseydik bugün rehberlerin içinde bulunduğu şartlar daha fazla gündeme gelirdi. Bundan sonraki süreçte daha etkin çalışmalarla meslektaşlarımızın durumunu kamuoyu ile paylaşacağız."

Salim UZUN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber