Van'da şehit olan 2 polis için resmi tören düzenlendi

Van'ın İpekyolu ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan polis memurları Osman Bodur ile Yakup Kurt'un Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri uçakla Trabzon'a getirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2016 21:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Van'da şehit olan 2 polis için resmi tören düzenlendi

Van'ın İpekyolu ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan polis memurları Osman Bodur ile Yakup Kurt'un cenazeleri askeri uçakla Trabzon'a getirildi. Şehit polislerden Kurt'un cenazesi memleketi Samsun'a, Bodur'un naaşı ise Giresun'a gönderildi.

Şehit polis memurları Yakup Kurt ile Osman Bodur'un Türk bayrağına sarılı cenazeleri, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında düzenlenen törenin ardından Türk Hava Kuvvetlerine bağlı Türk Yıldızları'na ait askeri uçakla, akşam saatlerinde Trabzon Havalimanı'na getirildi.

Bodur ve Kurt'un cenazesinin getirilişi sebebiyle havalimanında düzenlenen törene, Bodur'un ailesi ve yakınlarının yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, polis ve askeri erkan katıldı.

Şehitlerden Bodur'un cenazesi, polis tören mangası tarafından uçaktan alınıp bir süre omuzlarda taşınarak cenaze nakil aracına konuldu. Bu sırada Bodur'un yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Bodur'un cenazesi daha sonra Türk bayrakları ile donatılan çok sayıda aracın eşlik ettiği konvoy ile karayoluyla Giresun'un Görele ilçesindeki Görele Devlet Hastanesine götürüldü.

Osman Bodur'un naaşı, yarın Giresun'un Eynesil ilçesinde düzenlenecek cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Şehit polis memuru Kurt'un naaşı ise aynı uçakla memleketi Samsun'a gönderildi. Şehit Bodur ile Kurt'un cenazelerinin getirilişi sebebiyle Trabzon Havalimanı VIP Salonu'nda Kuran-ı Kerim okundu.

Van'ın İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi'nde teröristlerce el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirilen saldırıda polis memurları Bodur ve Kurt şehit olmuş, 1 polis yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber