MHP'de iki farklı kongre tarihi

Yargıtay'ın kongre kararı vermesinin ardından Genel Merkez "10 Temmuz" muhalifler "19 Haziran" dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Mayıs 2016 06:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'de iki farklı kongre tarihi

ÖNDER YILMAZ

Yargıtay'ın olağanüstü kurultayın yapılmasına yönelik kararı da MHP'deki kurultay kavgasını bitirmeye yetmedi. MHP'de genel merkez yönetimi ile muhalif kanat, olağanüstü kurultay tarihlerini ayrı ayrı açıklayarak kılıçları çekti. Daha önce 10 Temmuz tarihini açıklayan Genel merkez, Çağrı Heyeti'nin belirlediği 19 Haziran kongresini tanımayacağını açıkladı.

Başkent siyaseti, dün MHP'den üstüste gelen kurultay açıklamalarını tartıştı. Sabah saatlerinde muhalif kanattan 19 Haziran'da olağanüstü kurultay yapılacağı resmen duyuruldu. Mahkeme tarafından atanan Çağrı Heyeti'nin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Gelinen süreçte kongrenin toplantıya çağrılması ve icrasına ilişkin Çağrı Heyetimiz tek yetkili ve görevli organ sıfatıyla Olağanüstü Büyük Kongrenin 19 Haziran 2016 tarihinde saat 10.00'da, Ankara Büyük Anadolu Hotels Esenboğa Thermal ve Kongre ve Kültür Merkezi Tesisleri'nde yapılması hususunda karar almıştır. Bundan sonraki süreç içerisinde kongrenin toplantıya çağrılması ve icrası hususunda MHP Genel Merkezi'miz ile tüm iletişim kanallarımız açık olacaktır."

MYK toplandı

Genel merkez kanadında ise Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) toplayarak daha önce açıkladığı 10 Temmuz'da olağanüstü kurultay yapılmasına yönelik kararını resmileştirdi. Toplantının kapalı bölümünde Bahçeli, kongre sürecinin hukuki boyutunu geçmişteki örnekleri aktararak anlattı.

Muhaliflerin ısrarla 19 Haziran'da kongre yapma çabasının, "iyi niyetli" olmadığını savunan Bahçeli, "Çağrı Heyeti'nin görevi sabah 10.00'da biter. Tüzüğümüzün 64. maddesine göre Genel Başkan'ın görevlendirecek bir MYK üyesi tarafından kongre salonunun içindeki işlemler icra edilebilir. Ne ben ne genel merkez olarak o salonda bulunmayacağız. Divan bile oluşturulamaz. Kendileri çalıp oynasınlar. Hatta Divan Başkanlığı'na Yargıtay 18. Daire Hakimi Mustafa Aysal'ı seçerler. 19 Haziran'da kongre toplamak tüzük açısından suçtur, hukuk açısından suçtur, hükümsüzdür" diye konuştu.

Bahçeli, MYK üyelerine, "MHP üzerinde Oyunlar oynanmak isteniyor ama biz bunları tek tek bozacağız, 10 Temmuz oyun bozan kongresi olacak" dedi. Merkez ve muhalif kanadın kendi kongrelerini yapma girişimleri MHP'de krizi derinleştirecek.

'MHP iktidara yürüyecek'

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener kuraltay çalışmaları kapsamında Giresun'da yaptığı konuşmada "Allah'ın izniyle 19 Haziran'da tüzük kongremiz, daha sonra da seçimli kongre olacak ve Milliyetçi Hareket Partisi iktidara yürüyecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber