CHP'nin dört eksenli kalkınma perspektifi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP Parti Meclisi üyelerine sunduğu ekonomi raporunda, partisinin dört eksenli kalkınma perspektifini anlattı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Mayıs 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'nin dört eksenli kalkınma perspektifi

MERİÇ TAFOLAR

Böke, "İlk eksen demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, devletin saydamlığını ve hesap verebilirliğini güçlendiren politikalardan oluşmaktadır. İkinci eksen ülkemizin dünya arenasında Yarışma gücünü artıran politikalardan oluşmaktadır. Üçüncü eksen ekonomik gelişme ve büyümenin toplumun tüm kesimlerine yayılmasını, büyümenin herkesi kucaklamasını ve kimsenin yaratılan refahtan dışlanmamasını sağlayacak politikalardan oluşmaktadır. Dördüncü eksende ise ekonomik istikrarla beraber sosyal ve çevresel dengeyi korumayı taahhüt eden politikalar uygulanacak; sosyal, çevresel ve kurumsal sürdürülebilirlik sağlanacaktır" ifadesini kullandı.

Böke tarafından hazırlanan ve CHP PM üyelerine gönderilen raporda "AKP döneminde ülkemizdeki iktisadi yapı tamamen ahbap-çavuş ilişkisine dayanan, bürokrasi, siyaset ve özel sektörün çıkar ilişkisi üzerine kurulu bir düzen halini almıştır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber