Ordu'ya zeka küpü proje

Turkcell, 'Zeka Küpü' projesi kapsamında Ordu'da Dr. Hilmi Güler, Bilim ve Sanat Merkezi için hazırladığı laboratuvarın açılışını gerçekleştirdi. Törene katılan Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Güler, Aziz Sancar'dan gelen mektubu çocuklara okudu. Sancar, 'zeka yetmez; inatçı olun ve çalışın' mesajı gönderdi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 31 Mayıs 2016 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ordu'ya zeka küpü proje

Turkcell, Türkiye'nin 7 bölgesinde yeni nesil teknoloji laboratuvarları açıp ve eğitimler vererek, özel yetenekli çocuklara ulaşacak. "Zeka Küpü" projesiyle Turkcell, Türkiye'nin dört bir yanındaki özel yetenekli öğrencilerin, geleceğe yön verecek teknolojilere erişmeleri hedefleniyor. Proje kapsamında, 7 bölgede özel yetenekli öğrencilerin okul sonrası proje tabanlı eğitim gördüğü BİLSEM'lerde (Bilim ve Sanat Merkezi) Turkcell tarafından özel tasarlanmış laboratuvar kuruldu. Projenin lansmanı Ordu Dr. M. Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BİLSEM)'de yapıldı. Etkinlik kapsamında Turkcell'in yeniden tasarladığı BİLSEM laboratuvarı hakkında bilgi verildi.

YILDIZLAR TUTULMAZ

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Turkcell Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Hilmi Güler, teknolojinin yeni nesiller ile buluşmasının önemine değindi. Güler, Nobel Kimya Ödüllü Aziz Sancar'ın BİLSEM öğrencileri için gönderdiği tebrik mektubunu okudu. Sancar, öğrencilere 'zeka yetmez; inatçı olun ve çalışın' mesajı gönderdi. Güler, yaptığı açıklamada "Ordu'nun beyinleri de konuşacak. İmkansızlıkların çocuklarımızın eğitiminin önüne engel olarak çıkmasını kabul edilemez buluyoruz ve Turkcell olarak bu engelleri kaldırmak için çalışıyoruz" dedi. "Bugün de her biri birer yıldız olma potansiyeline sahip olan özel yetenekli çocuklarımıza, yurdumuzun dört bir yanında fırsatlar yaratmak için yola çıkıyoruz" diyen Güler şunları söyledi: "Geleceğin ödüllü bilimadamları, Aziz Sancarlar'ı bu laboratuvarlarda yetişecek. Dünya ekonomisi teknolojinin yön verdiği 4. Sanayi devrimi ile şekillenirken, bizim çocuklarımız ve gençlerimiz de bu yarışta yer alacak." Güler bu merkezlerin birer 'yıldız' yetiştirdiğini ifade ederek "Güneş ay tutulur ama yıldızlar tutulmaz" diye konuştu.

Aziz Sancar mesajı

Aziz Sancar'ın gönderdiği mesajda ise kararlılık vurgusu öne çıktı. "Sevgili çocuklar." ifadesiyle başlayan mesajın içeriği şu şekilde: "Bir Türk bilim adamı olarak pozitif bilimlerde henüz ilk Nobel'i ben almış olabilirim. Ama insanların çoğu aşağı yukarı aynı zekaya sahipiz. Başarı zeka kadar hatta daha önemli olarak çalışmakla elde edilir. Sebat etmek inat etmek ve çalışmak lazım. Çok çalışan bilim olmadan hepimiz geride kalırız. Sizlere inanıyor ve sizlerle gurur duyuyoruz.

Öğrenciler de umudu paylaştı

* Büşra Berberoğlı: Grubumla yaptığım çalışmanın ve özellikle zafer anının verdiği hazzı hiçbir şeye değişmem. Prototipimiz hatasız bir şekilde sonlandığında, kendimi çölde su bulan biri gibi hissettim. Benzersizdi. Tüm bu eğitimler bana güven ve inanabileceğim yeni bir gelecek sundu.

* Esat Alper Aykal: Çocukların üretmesi geleceğin üretmesi demek ve üreten bir Türkiye başarılı bir Türkiye demektir. Şu anda üretmeye teşvik edilmemiz bizim gelecekte de üreteceğimiz anlamına geliyor. Bu tarz eğitimler her zaman yapılmalı.

* Yıldız Ertunç/Öğretmen:

Bizler yıldızların gökyüzünde ve ulaşılamaz olduğunu düşünürüz onlar yanı başımızda. Bu özel öğrencilere gerekli destek sağlanıp, yeterli eğitim verildikçe teknolojiyi, buluşları akıl almaz noktalara taşıyacak.

Murat Palavar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber