200 km'lik yol çilesi bitti

Siirt Devlet Hastanesi'ndeki tıbbi cihaz ve yatak yetersizliği yüzünden Diyarbakır'a gitmek zorunda kalan kent halkı artık 450 yatak kapasiteli ve en son teknolojiyle donatılmış dev bir hastaneye sahip

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 31 Mayıs 2016 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
200 km'lik yol çilesi bitti

Siirt 450 yataklı yeni hizmet binasına kavuştu. Eskiden 200 yatakla hastalara hizmet veren Siirt Devlet Hastanesi'nde tıbbi cihaz yetersizliğinden dolayı vatandaşlar çevre illere en çok da 200 km mesafedeki Diyarbakır'a gitmek zorunda kalıyordu. Yeni binayla ve alınan son sistem teknolojik cihazlarla çevre illere sevk büyük ölçüde azaldı. Şimdi ise çevre illerden hasta kabulü ve ameliyatlar yapılıyor.

Daha önceleri kalp krizi geçiren hastalar anjiyo ünitesi olmadığından dolayı Batman ya da Diyarbakır'a gidiyordu. Yeni binada anjiyo ünitesinin yapılmasıyla birlikte dışarıya olan sevkin önüne geçildi. Bununla beraber bypass ameliyatları da hazır hasta olması durumunda yapılmaya başlanacak.

Onkoloji hastalarının kemoterapi görmeleri için Diyarbakır'a gitmeleri gerekiyordu. Hizmet vermeye başlayan kemoterapi ünitesinden dolayı hastalar artık Siirt'te tedavi görüyor.

Bazı ameliyatlar için İstanbul, Ankara gibi illere giden hastalar artık kendi illerinde ve yakın tarihte (1-3 gün gibi) ameliyat olabiliyor.

Kimyasal ve biyolojik tehditlere karşı KBRN ünitesi kuruldu.

Yaşlı hastalar için palyatif bakım merkezi hizmet vermeye başladı.

Çocuk ve yeni doğan 2. basamak yoğun bakım kuruldu.

Yanık ünitesi kuruldu.

TİTANYUM PLAKLA 3 GÜNDE TABURCU

Hastane, modern teçhizatlarla yapılan ameliyatlarla şimdiden başarı öyküsünü yazmış. İşte o öykülerden biri; İhsan Kılınç, İstanbul'da bulamadığı sifayı Siirt'te buldu. Beyin cerrahı Op. Dr. Sinan Özdemir Siirt'te ilk kez yapılan posterior lomber füzyon tekniğiyle Kılınç'ın omurgasına titanyum plaklar koydu. Kılınç 3 günde taburcu edildi.

DİDEM SEYMEN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber