Asker uğurlamasında çifte cinayette karar çıktı

Antalya'da asker uğurlama konvoyunda çıkan kavgada, Cihan ve Cem Karakurt kardeşleri öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Yunus Ekin, ömür boyu hapse mahkum edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Mayıs 2016 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Asker uğurlamasında çifte cinayette karar çıktı

Kepez İlçesi Varsak Mahallesi'nde 20 Kasım 2012 tarihinde askere gidecek Hakan Y. için düzenlenen eğlencede Cihan Karakurt ve Metin Kurt tartıştı. Karakurt'un, Kurt'a tokat atması üzerine iki gencin yakınları, görüşmek için bir araya geldi. Ancak ikili tekrar kavga etti. Polisin gelmesi üzerine kaçan taraflar, aynı gece Kütükçü Köprüsü'nde buluştu. Yeniden çıkan kavgada, 23 yaşındaki Cihan Karakurt ile kardeşi 21 yaşındaki Cem Karakurt, bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetlerle ilgili Yunus Ekin ve Süleyman Nazik tutuklanırken, kavgaya karışan Metin Kurt, Oğuzhan Z., Ramazan T., Serdar K., Tevfik K. ve Hakan Y. serbest bırakıldı.

YARGITAY 15 YILI AZ BULDU

Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Yunus Ekin, Cihan Karakurt'u 'ağır tahrik altında öldürmek'ten 15 yıl hapse, Cem Karakurt'u ise 'kasten öldürmek' suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi.

Öldürme suçuna yardım etmekten yargılanan Süleyman Nazik ise beraat etti. Cihan ve Cem Karakurt'un babası Hasan Karakurt, kararı avukatları Rıdvan Yıldız aracılığıyla temyiz etti. Yargıtay 1'inci Dairesi, 9 Mart tarihli kararında, Süleyman Nazik hakkında verilen beraat kararını bozdu. Yargıtay, ayrıca Cihan Karakurt'un öldürülmesinde, alt sınırdan uzaklaşılarak sanığa az ceza verildiği gerekçesiyle Yunus Ekin hakkındaki kararı da bozdu.

CEZA 18 YILA YÜKSELDİ

Bozma kararı üzerine Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Yunus Ekin ile tutuksuz sanık Süleyman Nazik katıldı. Süleyman Nazik, Yargıtay'ın bozma ilamını kabul etmediğini belirterek yeniden beraat kararı verilmesini isterken, Yunus Ekin, eski kararda ısrar edilmesini talep etti.

Müşteki avukatı Rıdvan Yıldız ise sanıklardan Süleyman Nazik'in de olay anında elinde bıçak olduğunu, Yargıtay'ın bozma ilamında bu hususa yer verdiğini, sanıkların Yargıtay'ın bozma ilamı doğrultusunda cezalandırılmasını istedi. Avukat Yıldız, beraat eden sanıklardan Ramazan T. ile Metin Kurt'un da olayın azmettiricisi olduğunu, bu kişilerin de davaya dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Yargılama sonunda mahkeme, Süleyman Nazik'in, 'kasten insan öldürmeye yardım' suçundan yeterli delil elde edilemediği için beraatına karar verdi. Cihan Karakurt'u 'ağır tahrik' altında öldürdüğü gerekçesiyle 15 yıl hapsine karar verilen Yunus Ekin'in bu cezası ise eylemin, 'haksız tahrik' sonucu yapıldığı gerekçesiyle 18 yıla yükseltildi. Mahkeme, Cem Karakurt'un öldürülmesiyle ilgili tahrik indirimi yapmayarak Yunus Ekin'i ömür boyu hapis cezasına mahkum etti.

AİLE BU KARARI DA TEMYİZ EDECEK

Karar sonrasında açıklama yapan müşteki avukatı Rıdvan yıldız, iki kardeşi öldürmekten yargılanan sanığın cezasının 3 yıl daha arttığını söyledi. Buna karşılık eyleme iştirak ettiğini düşündükleri Süleyman Nazik'in beraat ettiğini belirten Yıldız, "Öldürülen kardeşlerin babası Hasan Karakurt, cezanın adaleti sağlamadığını düşünüyor. Biz de o kanaatteyiz, bu kararı da temyiz edeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber