Doğaya gönül verenlerin sayısı 600 bini aştı

"600 bin gönüllüye ulaşılmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Doğal varlıkları koruma mücadelesinde gönüllüler çok önemli bir rol üstleniyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2016 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğaya gönül verenlerin sayısı 600 bini aştı

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), toplam gönüllü sayısını 600 binin üzerine çıkardı.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, TEMA'nın 81 il, 262 ilçe ve 127 üniversitedeki gönüllü örgütlenmeleri ile toplamda 503 noktada faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi.

Geçen yıl 56 bini aşkın yeni gönüllüye ulaşan vakfın, toplam gönüllü sayısının 600 binin üzerine çıktığı bilgisinin yer aldığı açıklamada, 600 bininci gönüllünün ise Ankara'da öğretmenlik yapan Gülcan Çınar olduğu ifade edildi.

Yurt çapındaki çalışmalarını gönüllülerinin katkılarıyla gerçekleştiren vakfın, çevre sorunlarıyla mücadelede gençlerden de önemli ölçüde destek gördüğü kaydedildi.

- "Değerli bir kazanım"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, 600 bin gönüllüye ulaşılmasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, doğal varlıkları koruma mücadelesinde gönüllülerin çok önemli bir rol üstlendiğine işaret etti.

Ataç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"600 bininci gönüllümüz Ankara'dan bir öğretmenimiz Gülcan Çınar oldu. Kendisinin nezdinde TEMA Vakfı'na katkıları için tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Gücünü gönüllülerinden alan bir halk hareketi olarak, daha çok gönüllümüzün desteğine ihtiyacımız var. TEMA Vakfı, 2014 yılında 46 bin gönüllü kazanarak kendi rekorunu kırmıştı. 2015'te bu rekoru bir kez daha kırdık ve 56 bini aşkın yeni gönüllü aramıza katıldı. Gönüllülükte Türkiye, dünya sıralamasında sonlarda yer alırken böyle bir başarı elde etmemiz Türkiye'de sivil toplumun güçlenmesi açısından da değerli bir kazanımdır."

Seyit Ahmet Aytaç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber