Nusaybin'deki terör operasyonunda 38 kişi tutuklandı

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların devam ettiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde 26 Mayıs'ta teslim olan 42 teröristten 38'i tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2016 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nusaybin'deki terör operasyonunda 38 kişi tutuklandı

Mardin'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Nusaybin ilçesinde teslim olan 42 teröristten 38'inin tutuklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede terör örgütü mensuplarına yönelik 14 Mart'ta başlatılan "Atmaca-7" operasyonunun kararlı şekilde devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda 26 Mayıs'ta güvenlik güçlerine teslim olan 42 teröristten 38'inin emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildiği kaydedilen açıklamada, "38 terörist çıkarıldıkları Nusaybin Sulh Ceza Hakimliğince, 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından tutuklandı. 4 teröristin tedavisi sürüyor." ifadesine yer verildi.

24 Mayıs'ta teslim olan 25 kişiden 24'ü tutuklanmış, yaralı olarak teslim olan terörist tedavi altına alınmıştı. 27 Mayıs'ta da güvenlik güçlerine teslim olan 8 teröristten birinin Canfeda kod adlı Osman Uçar olduğu belirlenmiş, ifadesinde "sivil olduğunu, eylemlere katılmadığını" iddia eden teröristin, önceki yıllarda PKK'nın dağ kadrosunda yer aldığı, terör örgütü adına yurt içi ve yurt dışında faaliyette bulunduğu, Nusaybin'de örgüte yeni katılanlara eğitim verdiği, keskin nişancı tüfeği kullandığı tespit edilmiş, mahkemeye sevk edilen terörist tutuklanmıştı. 7 teröristin savcılıktaki işlemleri sürüyor.

Serdar Açıl

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber