Kadın zabıt katibini öldüren zanlıya 14 yıl hapis

ERZİNCAN Adalet Sarayı'nda zabıt katibi Şenay Akdemir'i ödürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Cihan Bektaş, 'kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu ve 'silahlı yağma' suçundan da 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Mayıs 2016 19:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadın zabıt katibini öldüren zanlıya 14 yıl hapis

Olay, 11 Aralık 2015 tarihinde Erzincan- Sivas karayolu Gümüşhane Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Adalet Sarayı yakınlarında bir çöp konteyneri içinde bulunan çantadan yola çıkan polis ekipleri, Adalet Sarayı'nda çalışan, 2 kız çocuk annesi 35 yaşındaki Şenay Akdemir'e ait kişisel eşyalara ulaştı. Şenay Akdemir'in Mengüceli Mahallesi'nde bulunan evine gitmediği bilgisini alan polis ekipleri, güvenlik kamerası incelemelerinde, çantayı atan kişinin Adalet Sarayı önündeki taksi durağında çalışan, evli ve 2 çocuk babası Cihan Bektaş olduğunu tespit etti.

Sorguya alınan Cihan Bektaş, eşinden 2009 yılında ayrılan Şenay Akdemir ile arkadaş olduğunu ileri sürerek, yaşanan tartışmanın ardından onu öldürdüğünü ve cesedini Erzincan-Sivas karayolu üzerinde Gümüşhane Kavşağı'na yakın alanda yol kenarına attığını söyledi.

Şenay Akdemir'in cesedi 24 saat sonra Cihan Bektaş'ın söylediği yerde bulundu. Cinsel saldırı yüzünden 12 yıl ceza alan ve açık cezaevine çıktıktan sonra Erzincan Adalet Sarayı'nda bir süre çaycılık yaptığı öğrenilen Cihan Bektaş tutuklanarak cezaevine konuldu.

3 bıçak darbesi ile öldürüldüğü belirlenen Şenay Akdemir için ise 14 Aralık tarihinde Adalet Sarayı önünde tören düzenlendi. Daha sonra Akdemir'in cenazesi, Geçit Beldesi cemevinde kadınların en ön safta tuttuğu cenaze namazı sonrası yine kadınların omuzlarında taşınarak belde mezarlığında toprağa verildi.

KARAR AÇIKLANDI

Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2'nci duruşmada, mahkeme heyeti tutuklu sanık Cihan Bektaş'ı, 'kasten adam öldürme' suçundan TCK 82/1-h maddesi uyarınca suçun işleniş şekli yer ve zaman dikkate alınarak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve 'silahlı yağma' suçundan da 14 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, verilen cezada herhangi bir indirim yapılmamasına da karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber