'Yaparak öğrenmeyi teşvik edeceğiz'

Yrd. Doç. Dr. Burcu Yasemin Şeyben, "Öğrencilerimizin işlerinin ders kapsamında kalmasından kaygı duyuyoruz. Amacımız 'yaparak öğrenmeyi' teşvik etmek" dedi. Serginin bu yılki konusu 'arazi sanatı'

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Haziran 2016 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yaparak öğrenmeyi teşvik edeceğiz'

ILGAZ GÖKIRMAKLI

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin ürettikleri projelerden oluşan 'PROJECT02' sergisi, geçen hafta santralistanbul Kampüsü'nde kapılarını açtı. Tiyatrodan sinemaya, seçme resitallerden performansa dek öğrencilerin imzasını taşıyan tüm yaratıcı işler 10 Haziran'a dek izlenebilecek.

Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Project 02'nin ana sergisinin ziyaretçileri ödüllü Reklam kampanyaları, fotoğraflar, video sanatı ve çeşitli enstalasyonlarla farklı tecrübeler deneyimleyebilecek.

Üniversitenin Sanat ve Kültür Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Yasemin Şeyben iletişimin yenilenebilir bir alan olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "Öğrencilerimizin ürettikleri işlerin ders kapsamında kalıp gün yüzüne çıkmamasından kaygı duyduğumuz için bu sergiyi düzenlemeye karar verdik. Amacımız 'yaparak öğrenmeyi' teşvik etmek."

Serginin bu yılki konusu, arazi sanatı. Ancak öğrenciler sahaya inince, İstanbul'da çalışılabilecek bir arazi bulmakta zorlanmış. Çağlayan da bu durumu, "Bu durumu bizi 'arazisizlik' temasına yönlendirdi" diye anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber