'Üretemeyen' AB Türkiye'ye mecbur

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gedikli, "Üretemeyen, mali sıkıntılarla boğuşan ve yaşlanan Avrupa Birliği dağılmaya doğru gidiyor. Bu yüzden AB, Türkiye'ye mecbur. Çünkü genç nüfus ve üretim Türkiye'de" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Haziran 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Üretemeyen' AB Türkiye'ye mecbur

Mahmut GÜRER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Bülent Gedikli, alınan tedbirler sayesinde Türkiye'nin bundan sonra döviz ya da enflasyona dayalı mali kriz yaşamasının söz konusu olmayacağını söyledi. AB'nin ciddi mali sıkıntılar içerisinde olduğunu ve önlem arayışlarında euronun yapısı nedeniyle çaresiz kalındığını da belirten Gedikli, "Üretemiyen ve giderek yaşlanan AB bu sorunlarla yüzleşmek zorunda, bundan kaçamayacak. Kaçamayacağı için, çözmek istemedikçe, sorunlar büyüyecek ve bu aslında AB'nin dağılmasına gidecek bir süreçtir. Bu yüzden AB Türkiye'ye mecbur. Çünkü genç nüfus ve üretim sektörü Türkiye'de var" dedi. AKŞAM'a konuşan Gedikli, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu:

AVRUPA'DA ŞİDDET ARTAR

"Dünya şu anda 2008 finansal krizinin sonuçlarını halen yaşıyor. Denge bir türlü sağlanamıyor. Bunun yaşattığı travmalar nedeniyle sonuçlar çok sert olacak. Avrupa'da yaşanan terör olayları ortada, radikal hareketler de gittikçe güçleniyor. Bunlar gelip kendilerini vuracak. Sokak hareketleri ve şiddet artacak. Çünkü Avrupa, Türkiye gibi insan onuru, değerler gibi unsurların arkasında durmuyor.

MÜLTECİYİ UMURSAMIYOR

Örneğin Türkiye, mazlumlara destek olalım diyor ve tüm dünyayı buna çağırıyor. Dünya 5'ten büyüktür sloganı bununla ilgili. Ama diğerlerine bakarsak umurlarında bile değil. Mülteci sorununda yaşadıklarımızla bunu gördük. Adamlar gemileri batsın ölsünler diyor. Hani çok demokratikti bir birlikti AB... Sadece kendin içinmiş.

GIRTLAĞINA KADAR KRİZDE

AB şu anda gırtlağına kadar büyük bir mali krizle debeleniyor. Nüfusun da her geçen gün yaşlanması ve yaşlı nüfus nedeniyle paranın üretime ve yatırıma yansımaması nedeniyle AB rekabet gücünü kaybediyor. AB bu sorunlarla yüzleşmek zorunda bundan kaçamayacak. Kaçamayacağı için çözmek istemedikçe de sorunlar büyüyecek ve AB'nin dağılmasına gidecek bir süreçtir bu aslında. AB Türkiye'ye hala eski baktığı gözle bakmaya devam ederse büyük sıkıntı yaşar."

Başkanlık sistemini engellemek için!

2007'den bu yana Türkiye'de olup biten her şeyin yeni anayasa ve başkanlık sistemiyle alakalı olduğuna dikkat çeken Gedikli, "Engellemeler, her türlü operasyon her türlü istikrarı bozma işlemi Gezi Parkı olayları, 17-25 Aralık'ı hepsi. Tamamı yeni anayasanın yapılmasını engellemek için. İçeride de dışarıda da çok güzel işbirliği yapıyorlar. Bunun içinde ülkeler var lobiler var, paralel yapısı var, PKK'sı var. CHP ve HDP var. Niye çünkü yeni Anayasa çıkarsa, Türkiye temel bir mutabakat oluşturacak" dedi.

Ancak Türkiye kurtarır

Gedikli, şöyle devam etti: "AB Türkiye'nin içinde olsa, dinamik nüfusu nedeniyle bir çıkış noktası olabilir ve birliğin statik yapısını ancak Türkiye dinamizme çevirebilir. Çünkü biz bir üretim ülkesiyiz. Bu durum bizi bütün AB ülkelerinden ayrıştırıyor. Ama onun ne kadar farkındalar bilmiyoruz. Türkiye'de yapılan devasa projeler sadece Türkiye için yapılmıyor. Bütün bölge için yapılıyor."

Rusya sözümüze geldi

Rusya'nın uçak hadisesinin yaşanmasının ardından duygusal davrandığını belirten Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gedikli, şunları söyledi: "Nihayetinde, yine bizim dediğimiz noktaya geldi. Yanlış bir yola giriyor' demiştik. Şimdi bu yaptırımlardan vazgeçmeye başladığını görüyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber