Beni başkan seçmediniz demek ki uzağı gördünüz

Başbakan Yıldırım, İzmir'den milletvekili adayı olan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, "İzmir Başbakan çıkaracak" sözlerine atıfta bulunarak "Beni başkan seçmediniz ama İzmirli uzağı görüyor. Anamuhalefet liderine de teşekkür ediyorum" diye konuştu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Haziran 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beni başkan seçmediniz demek ki uzağı gördünüz

KIVANÇ EL İzmir

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de STK temsilcileri ile bir araya geldi. Yıldırım salonda şehit ailesi Yunus Kaçar ve Emine Kaçar ile birlikte oturdu. Toplantının başında konuşan Yıldırım, özetle şunları söyledi:

BOŞ HAYALLER PEŞİNDE: Terör örgütü, ne zaman sivilleri, yaşlıları, gençleri öldürmekten vazgeçerse, ne zaman askere, polise, jandarmaya korucuya silah doğrultup şehit etmekten vazgeçerse ne zaman Anadolu topraklarının her köşesinde vatandaşımız huzur ve güven içerisinde ne zaman tam olarak mümkün olursa o zaman bu operasyonlar bitmiş olur. Eğer bu terör örgütü boş hayallerin peşinde devam ederse ülkeyi bölme heves ve hayalinden vazgeçemezse operasyonlarda asla ve asla bitmez.

ÇÖZÜM DEFOLUP GİTMESİ: Çözüm terör örgütünün devlet ile millet arasından defolup gitmesidir. Bölgedekilere açıkça şunu söylüyorum terör örgütünün sizin gibi bir sorunu yok sizin asıl sorununu terör örgütüdür. Başınızın en büyük belasıdır. Bu beladan da sizi kurtaracağız. İç ve dış destekçilerini siyasi uzantılarını biliyoruz. Dışarıdan bunlara her türlü lojistik destek yapanların da bunlar kimler olduğunu biliyoruz. Bunlar da gelip geçecek. Bu millete karşı bu aziz millete karşı bu aymazlığı yapanlar yarın bu milletin yüzüne bakamayacaklar. O yaptıkları işler kendilerinin başına da bela olacak.

ŞEHRİME KARŞI SORUMLULUĞUM ÇOK ARTTI: (İzmir'den milletvekili adayı olan Kılıçdaroğlu'na atıfta bulundu) Bu ağır sorumluluğu yüklenmem için her şeyi İzmir'e borçluyum, beni belediye başkanı seçmedi demek ki uzağı görüyor İzmirliler. Ha İzmir'e bir teşekkürüm daha var, ana muhalefet lideri 'İzmir Başbakan çıkaracak' dedi onu da mahcup etmediniz, onun için de teşekkür ediyorum. Şehrime karşı sorumluluğumun çok daha arttığını biliyorum. Bugüne kadar size mahcup olmamak için arkadaşlarımızla belediye başkanlarımızla çalıştık. Bunan sonra da daha fazla yapacağımızdan kimsenin tereddüdü olmasın. Sıfatlar gelip geçicidir İzmir'e hizmet kalıcıdır. 65. Hükümet güven oyu alınca teşekkür konuşmasına ben ve arkadaşlarım 79 milyonun hükümeti olacağız dedim. Şunu herkes kabul etsin İzmir benim gözbebeğim.

Kocaoğlu ile sıcak görüşme

Binali Yıldırım, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu kabul etti. Başbakan Yıldırım'a Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir Milletvekilleri ile İzmir Valisi Mustafa Toprak eşlik etti. Başbakan Yıldırım, daha sonra Vali Toprak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nu kabul etti. Yıldırım ile Kocaoğlu görüşmesinin sıcak bir ortamda geçtiği ve İzmir'in sorunları ile ilgili Yıldırım'ın Kocaoğlu'na destek sözü verdiği kaydedildi. Yıldırım, daha sonra Kaya Termal Otel'de STK temsilcileriyle görüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber