'Mülteci dramı bitmiyor'

Beşinci yılını dolduran Suriye'deki iç savaş, Suriyelilerin evlerini terk etmek zorunda bırakmaya devam ediyor. Akdeniz ve Ege'deki umut yolculuklarında yaşanan facialar her gün yeni birisi ekleniyor. Sadece son 5 ayda bile 2 bin 510 mülteci öldü.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Haziran 2016 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Mülteci dramı bitmiyor'

ACILARI YÜREKLERİ DAĞLADI

Balkanlar'da bir biri ardına kapılar yüzlerine kapanan çoğu Suriyeli binlerce mülteci, Akdeniz'den İtalya'ya ulaşmaya çalışıyor. Bölge yürekleri burkan görüntülere sahne oluyor. Bir Alman sivil savunma görevlisinin denizden çıkardığı bebek cesedinin fotoğrafı internette paylaşılınca mülteci dramı bir kez daha dünya kamuoyunun gündemine taşındı..

CANSIZ BEDENİNİ ÇIKARDI

Alman insani yardım örgütü Sea-Watch çalışanı, bir yaşından küçük olduğu tahmin edilen bebeğin fotoğrafını, göçmen ölümlerine karşı duyarlılığı artırmak amacıyla paylaştı. Bebeğin cansız bedenini sudan çıkaran Alman yardım görevlisi, "Onu kucağıma aldım, çaresizdim, kendimi teselli etmek ve bu anın bir an önce bitmesi için bir şarkı mırıldandım" sözleriyle anlattı.

6 bin 281 mülteci öldü

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) verilerine göre 2016'nın ilk 5 ayında 2 bin 510 kişi hayatını kaybetti ya da denizde kayboldu. Geçen yıl Akdeniz ve Ege'de 3 bin 771 mülteci ve göçmen ölmüştü. Bodrum'da 2 Eylül 2015'te cansız bedeni kıyıya vuran Aylan'ın fotoğrafı, Türkiye ve dünyada infiale yol açtı.

AB'ye sitem Türkiye'ye teşekkür

3 yaşındaki Aylan Kurdi, ailesiyle birlikte Ege'yi geçerek Yunanistan'a gitmeye çalışırken boğulmuştu. Aylan Kurdi'nin babası Abdullah Kurdi, fotoğrafının yarattığı anlık tepkilerin dışında değişen bir şey olmadığından şikayet ederek, geçen yaklaşık 9 ayda Batı'nın göç politikalarının iyiye gitmemesinden duyduğu hayal kırıklığını anlattı. Türkiye'ye ise Suriyelileri kabul ettiği için minnettar olduğunu söyledi.

MERHAMET ÇAĞRISI

Sığınmacıların 'tehlikeli değil tehlikede' olduğunu söyleyen Papa Francis, can yeleğiyle merhamet çağrısında bulundu. Vatikan'da çocukla bir araya gelen Papa, buluşmasında bir cankurtaran tarafından getirilen ve boğulan bir kız çocuğuna ait can yeleğini göstererek mültecilere yardım ve destek istedi.

Akdeniz'de bir Aylan bebek daha

Dünya çapında ses getiren Aylan Kürdi fotoğrafının bir benzeri geçtiğimiz hafta Libya kıyılarında çekildi. Cansız bedeni denizden çıkarılan bir yaşından küçük olduğu tahmin edilen bebek dünyada manşet oldu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber