'KKTC'li kardeşlerimize yapılan yanlış bize yapılmıştır'

Başbakan Binali Yıldırm, KKTC'de yaşayan kardeşlerimize karşı yapılabilecek en ufak yanlış Türkiye'ye yapılmış demektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2016 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'KKTC'li kardeşlerimize yapılan yanlış bize yapılmıştır'

Başbakan Binali Yıldırım, ilk resmi yurt dışı ziyaretini KKTC'ye yaptı. Yıldırım, havaalanında yaptığı açıklamada, "Bu oylama çok saçma bir oylama. Aslı astarı olmayan 1915'te savaş şartların yaşanabilen sıradan olaylardan biri. Türkiye'ye fatura çıkarmaya çalışanlar iyi niyetli değil" dedi.

Binali Yıldırım ilk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye yapıyor. Esenboğa Havaalanı'nda basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, KKTC'de yapacağı temaslar için, "İlk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye, daha sonra Azerbaycan'a yapıyoru, bu güzel geleneği biz de sürdürüyoruz. Kıbrıs ziyaretimiz esnasında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı ve Başbakan ile resmi göşümelerimiz olacak. İkili ve bölgesel konuları ele alacağız. Kıbrıs ile Türkiye arasında ilişkilerde herhangi bir sorunumuz yok. Bizim Kıbrıs'a bakışımız çok açık ve net. Kıbrıslı kardeşleriimzin refahı ve geleceği için Türkiye'de ne varsa Kıbrıs'ta da o olacak diye hareket ediyoruz" dedi.

"KKTC'Lİ KARDEŞLERİMİZE YAPILAN YANLIŞ BİZE YAPILMIŞTIR"

Kıbrıs müzakerelerine değinen Başbakan Yıldırım, "Kıbrıs'ta uzun süredir devam eden bir sorun var. Bu soruna çözüm bulunması gerekiyor. Türkiye olarak çözümü her zaman önemsedik. Bu konuda da yapılması gereken her türlü yapıcı adımı attık. Geçmişte verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Çözüm noktasında da istenen mesafe katedilmedi. Şimdi devam eden müzakereler var. İki toplumlu bir devlet. İki toplum eşit olarak temsil ediliyor mu, adil bir paylaşım var mı, hak, hukuk ve güvenlik teminat altında mı? Bu görüşmeleri sonuna kadar destekleyeceğiz, arkasında olacağız. KKTC'de yaşayan kardeşlerimize karşı yapılabilecek en ufak yanlış Türkiye'ye yapılmış demektir" ifadelerini kullandı.

ALMANYA'DAKİ 1915 OYLAMASI

HABERTÜRK TV'den Çimen Çetin'in Almanya'da yapılacak sözde Ermeni soykırımını tanıyan yasa tasarısının oylaması yönündeki sorusu üzerine Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi:

"Bu oylama çok saçma bir oylama. Aslı astarı olmayan 1915'te savaş şartların yaşanabilen sıradan olaylardan biri. Türkiye'ye fatura çıkarmaya çalışanlar iyi niyetli değil. Dünyaya diyoruz ki gizlimiz saklımız yok, araştırılsın. Bunu tarihçiler yapsın. Bunu siyasetin aracı haline getirirsek, bu yanlış olur. Almanya'yla ilişkiler zedelenecektir. Biz zedelenmesin istiyoruz, Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Merkel'i aradı ve rahatsızlığımızı, endişemizi aktardı. Ben de bu konudaki hassasiyetimizi aktardım. Almanya'da yaşayan 3,5 milyon Türk bağlarımızı güçlendiren kaynağımızdır. Alman parlamentosu 3,5 milyon seçmenin sesine kulaklarını tıkamazlar. Böyle bir kararın çıkmasını arzu etmiyoruz. Sağduyu hakim gelir. Rahatsız edici bir karar çıkmaz. Çıkarsa da hiçbir şey olmaz. Bizim için hükümsüz bir iştir. Yine de çıksın istemiyoruz. Almanya ile ilişkilerimiz çok iyi düzeyde. Türkiye şantaj yapan, tehdit yapan, karşı planlar geliştiren bir ülke değil. Türkiye aklında ne varsa onu söyler, iki gündemli bir ülke değil. Yaptığımız anlaşmalara sonuna kadar bağlıyız, yeter ki AB de verdiği sözü tutsun."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber