Yıldırım: Az konuşup daha çok iş yapmayı tercih edeceğiz

Başbakan Yıldırım, "Laf üstüne laf değil taş üstüne taş koymak, anlayışımız bu olacak. Az konuşup daha çok iş yapmayı tercih edeceğiz. Zaten benim tabiatıma da uygun bir iş." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2016 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıldırım: Az konuşup daha çok iş yapmayı tercih edeceğiz

Başbakan Binali Yıldırım, siyaset anlayışı gereği kısır siyasi çekişmeler ve polemiklerden mümkün mertebe uzak kalmaya çalıştıklarını, yeni dönemde ülkenin önündeki sorunları çözmenin gayreti içinde olacaklarını belirterek, "Laf üstüne laf değil taş üstüne taş koymak, anlayışımız bu olacak. Az konuşup daha çok iş yapmayı tercih edeceğiz. Zaten benim tabiatıma da uygun bir iş." dedi.

Başbakan Yıldırım, basın temsilcileriyle Başbakanlık İzmir Ofisi'nde bir araya geldi.

İzmir'de bir aile ortamında bulunduğunu ve salondaki herkesin ev sahibi olduğunu belirten Yıldırım, "ancak kendisinin durumunda ufak bir değişiklik olduğunu" bildirdi.

Bu görevi üstlenmesinde İzmirlilerin büyük desteğinin bulunduğunu, bu nedenle de tüm hemşehrilerine teşekkür eden Yıldırım, "Bana güvendiler, Parlamentoya bu güzel şehrin temsilcisi olarak gönderdiler ve o yürüyüşte daha ağır, bir o kadar da onurlu bir görevle karşınızdayım." ifadesini kullandı.

En hızlı güvenoyu alan hükümet

65. Cumhuriyet Hükümeti'nin, Cumhuriyet tarihinin en hızlı güvenoyu olan hükümeti olduğunu, kuruluşuyla güvenoyu alması arasında 5 veya 6 gün süre bulunduğuna değinen, Yıldırım, şu görüşlere yer verdi:

"Bu Cumhuriyet tarihinde rekordur. Bu da bir şeyi gösteriyor, artık zaman ekonomisini çok iyi kullanmamız lazım. Vakit nakittir diyoruz ya zaman artık paradan daha kıymetli hale geldi. Bütün çalışmalarımızda buna büyük titizlik göstereceğiz, zamanı etkin kullanmak laf üstüne laf değil taş üstüne taş koymak, anlayışımız bu olacak. Az konuşup daha çok iş yapmayı tercih edeceğiz zaten benim tabiatıma da uygun bir iş. "

Binali Yıldırım, "Eşi Semiha Yıldırım'ın başbakanlık görevini nasıl karşıladığı, alışıp alışamadığı" yönündeki sorusu üzerine, şu yanıtı verdi:

"Benim prensibim belli, 'itaat et, rahat et', ne olursan ol. Şunu rahat söyleyeyim; Semiha Hanım sıfatlara pozisyonlara çok itibar eden birisi değil. Bu yeni statüsüne de çok alışacak gibi gözükmüyor, o daha sade, sıradan vatandaş gibi yaşamayı çok seviyor. Bakan eşiyken hayatında bir kısıtlama vardı. O kısıtlama da biraz daha arttı. Ondan dolayı, tabi güzel bir duygu ama o tip konularda çok fazla alışık olmadığı için biraz zaman alacak."

Sağlıktaki yönetim şekli basitleştirilecek

Yıldırım, sağlık alanındaki yatırımlarla ilgili soru üzerine, sağlıktaki yönetim sistemini basitleştireceklerini belirterek, "Kuzey, güney, doğu, batı sekreterliği bunlar kalkıyor. Yalın sağlık yönetim sistemine geçiliyor. Doğrudan yönetim sistemi. Tek sorumlu olacak. Buradaki hiyerarşik yapı hizmeti hızlandırmıyor, yavaşlatıyor. Kalitesini arttırmıyor, azaltıyor. Bunu Sağlık Bakanımızla da konuştuk, gereğini yapacağız." diye konuştu.

"Bir güzellik yapacağız"

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir-İstanbul Otoyolu Osmangazi Köprüsü geçiş fiyatlarına ilişkin, bu köprünün bir kamu özel ortaklığı olduğunu, 9 milyar liraya yapıldığını aktardı.

Yıldırım, "Yani yapacaklar, yapım süresi düştükten sonra da 16-17 yılda geçen araçlardan topladıkları parayla, yatırdıkları parayı alacaklar. Biraz da kar edecekler. Bunun bir hesabı var. Burada indirim yapılabilir. O indirimi devlet sübvanse eder. Hesap çok net. Ama şunu söyledim. Bir güzellik yapacağız dedim, yapacağız. Onun için biraz daha bekleyin." diye konuştu.

Tolga Albay

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber